


Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 150 g ljuspica soje
- 1 glavica luka
- 1 stručak poriluka
- 2 krumpira
- 1 žličica mljevene paprike
- 1,5 dl ulja
- 3 dl piva
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Luk i poriluk očistiti i narezati na kockice.
2. Ljuspice soje preliti proključalom vodom i ostaviti da nabubre.
3. Krumpir oguliti i naribati na krupno.
4. Na malo ulja popeći luk i poriluk, a zatim dodati krumpir te i njega kratko popržiti.
5. Potom dodati ocijeđene ljuspice soje i pirjati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku i začine po želji.
6. Okruglu tepsiju nauljiti i staviti u nju dvije kore za pitu tako da završeci padaju preko rubova tepsije. Premazati s malo nadjeva i preklopiti jednom korom. Isti postupak nadijevanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Na kraju rubove kore, koji prelaze tepsiju, savinuti prema unutra i sve prekriti s dvije kore za pitu.
7. Pripremljenu pitu izrezati križno na trokute, preliti je mješavinom od preostalog ulja i piva te ostaviti da odstoji 15 min. Zatim je peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



