


Sastojci:
- 2 vezice blitve
- 120 g ljuspica soje
- 1 glavica luka
- 3 mrkve
- 100 g celera
- 70 g riže
- 1 dl soka od rajčica
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 dl ulja
- 2 žlice brašna
- 1 dl vrhnja
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Listove blitve preliti proključalom vodom i ostaviti da omekšaju. Zatim ih ocijediti od viška tekućine.
2. Luk narezati na kockice, a mrkvu i celer naribati na krupno.
3. Ljuspice soje preliti proključalom vodom i pričekati da nabubre pa ih ocijediti od viška tekućine.
4. Na malo ulja popržiti luk, mrkvu i celer. Dodati rižu i pirjati uz povremeno dolijevanje vode po potrebi.
5. Kada riža omekša, dodati ljuspice soje, sok od rajčica, mljevenu papriku i začine po želji te kratko prokuhati.
6. Na svaki list blitve staviti žlicu nadjeva od soje i zaviti u sarmu.
7. Posebno na ulju popržiti brašno i dodati začine. Zatim postepeno dolijevati vodu i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati vrhnje i začine po želji.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati sarmice. Preliti ih pripremljenim umakom od začina i zapeći.
Izvor: Dobra hrana



