PRINC HARRY DOBIT ĆE novu ulogu u kraljevskoj obitelji

by | 25 travnja, 2018

Princ Harry preuzet će funkciju predsjednika Kraljičina Commonwealth Trusta, nove humanitarne organizacije koja pruža platformu mladima koji se bave promjenama u Commonwealthu na područjima poput obrazovanja, sporta, zdravlja i okoliša.

Buckinghamska palača objavila je vijest o humanitarnoj akciji, kojoj će kraljica biti zaštitnica, uz pokretanje mrežne stranice humanitarne organizacije.

“Kraljica je uvijek vjerovala u sposobnost mladeži da pozitivno utječe na promjenu života u zajednicama i šire. Na njezin 21. rođendan, Kraljica je posvetila svoj život služenju drugima, pozivajući mlade ljude da joj se pridruže i pomognu u postizanju napretka”, stoji u službenom priopćenju koje otkriva da će spomenutom organizacijom predsjedati britanski princ Harry.

“Naš predsjednik, princ Harry, prepoznaje potencijal Commonwealth obitelji – s vizijom ove generacije, strašću, naporom i povezivanjem – svojim idejama mogli bi trajno pozitivno utjecati na društvene promjene.”

Da će princ Harry imati visoku ulogu u Commonwealthu otkriveno je još u veljači, a nova dužnost pomoći će mu u “podizanju svoje uloge u kraljevskoj obitelji” i “učvršćivanju veze monarhije sa zemljama članicama”, izvijestio je The Times.

Najava o Harryjevu predsjedanju Commonwealthom dolazi nakon što je prošle godine preuzeo funkciju generalnog kapetana Kraljevskih marinaca koju je prije Harryja godinama obnašao njegov djed, princ Philip.

IZVOR: TPORTAL.HR

Tagovi: