


Sastojci:
- 400 g kukuruza šećerca
- 500 g krumpira
- 150 g kiselih krastavaca
- 150 g tunjevine iz konzerve
- 1 žlica sezama
- 200 g majoneze
- 2 dl vrhnja
- mješavina začina
- 1/2 limuna
- sol, papar
Priprema:
1. Krumpir dobro oprati pa ga skuhati s ljuskom.
2. Skuhani krumpir ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i naribati na krupno.
3. Kukuruz šećerac skuhati u slanoj vodi i ocijediti ga od viška tekućine.
4. Sezam kratko popržiti u suhoj teflonskoj tavi.
5. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti, a kisele krastavce narezati na kockice.
6. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, sok od limuna i začine po želji.
7. U odgovarajućoj posudi pomiješati kukuruz, krumpir, kisele krastavce, tunjevinu i sezam. Preliti pripremljenom smjesom od majoneze i vrhnja pa polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana



