POZNATA GLUMICA Lena Dunham podvrgnula se teškoj operaciji i priznala tužnu istinu

by | 21 veljače, 2018
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Oduvijek sam željela imati djecu, ali sam bila svjesna da nešto nije u redu, ispričala je glumica Lena Dunham (31) u intervjuu za američki magazin Vogue. Dunham, koja je poznata po seriji ‘Girls’, otkrila je kako je bila na histerektomiji, odnosno operaciji odstranjivanja maternice jer boluje od endometrioze. Riječ je o bolesti pri kojoj tkiva rastu izvan maternice, a trebala bi unutar nje. Posljedica toga su jako bolne menstruacije, nastanak cisti, konstantna bol i problemi s plodnošću.

“Imala sam čudnu izbočinu i ‘obrnutu’ mjesečnicu pa mi je trbuh bio pun krvi”, prisjetila se Dunham koja je 10 godina trpjela strašne bolove. U kolovozu prošle godine njezina bol je postala nepodnošljiva, a liječnici ju nisu mogli objasniti. Glumica je u bolnici zahtijevala da riješe njezin zdravstveni problem ili joj odstrane maternicu jer neće u protivnom neće otići odatle. Doktori nisu pronašli drugi način za njeno izlječenje i Dunham je bila sigurna da će joj histerektomija pomoći. Prošla je 12 operacija i uvidjela da je stvarno bila u pravu.

“Kada sam se probudila nakon histerektomije, bila sam okružena obitelji i prijateljima koji su potvrdili da sam bila u pravu. Moja maternica bila je u gorem stanju nego što je itko mogao zamisliti – napisala je glumica. Liječnici su otkrili da joj se jajnik naslonio na mišiće koji okružuju sakralne živce u leđima koji omogućuju ljudima da hodaju. Dunham se sada dobro oporavlja i malo šepa, ali njezini jajnici rade za razliku od prije. Zbog endometrioze je prekinula s dugogodišnjim dečkom, glazbenikom Jackom Antonoffom (33).

https://instagram.com/p/BTrOCLRl1wd/?utm_source=ig_embed

“Više ne trpim zastrašujuće bolove. Prije sam se osjećala kao da nemam izbora, a sad sam sigurna da ih imam dosta. Posvajanje je uzbudljiva istina kojoj ću težiti sa svojom snagom”, istaknula je glumica. Dodala je kako je oduvijek ‘htjela trudnički trbuh’ i kako izgleda devet mjeseci zajedništva s djetetom.

“Bio mi je suđen taj ‘posao’, ali nisam prošla na razgovoru. Možda to sada ne vjerujem no budem uskoro. Sve što će ostati je moja priča i moji ožiljci, koji su već toliko izblijedjeli da se jedva vide”,  zaključila je Dunham.

IZVOR: 24SATA.HR