

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
- – Najbrže ćete oguliti češnjak tako da ga lagano pritisnete nožem i ubacite u limenu posudu. Protresite i ljuska će se skinuti.
- – Zelena salata dugo će zadržati svježinu ako je operete i stavite u plastičnu posudu, ali ispod i iznad nje stavite običan ubrus. Potom je stavite u zamrzivač.
- – Klijanje krumpira spriječit ćete ako uz njega stavite jednu jabuku.
- – Etikete na bočicama najlakše ćete skinuti ako u zdjelicu s toplom vodom stavite i malo octa.
- – Provjerite je li jaje svježe tako da ga stavite u čašu vode. Ako potone, znači da je svježe, ako se digne na površinu – nije svježe.
- – Mirise iz plastičnih posuda izvući će soda bikarbona. Samo je dodajte malo i ostavite tako.
- – Prljavu kuhaču tijekom kuhanja možete ostaviti u rupi na dršci lonca.
IZVOR: 24sata.hr



