


Sastojci:
- 200 g celerovog korijena
- 150 g mrkve
- 1 veća kisela jabuka
- 2 veća krumpira
- 3 jaja
- 100 g kiselih krastavaca
- 1 manji poriluk
- 100 g badema
- 2 vrhnja
- 1/2 limuna
- 200 g majoneze
- sol, papar
1. Mrkvu, jabuku i celer očistiti i naribati na krupno.
2. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati a potom ga oguliti i narezati na kockice. Jaja također skuhati i narezati na kockice.
3. Kisele krastavce i poriluk narezati na kockice, a bademe krupno isjeckati.
4. Posebno umutiti majonezu i vrhnje s malo soka od limuna.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati nasjeckane sastojke i preliti ih smjesom od majoneze. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.
6. Gotovu salatu ostaviti u hladnjaku da se ohladi prije posluživanja.
Izvor: Dobra hrana



