

Imamo recept za niskokaloričnu proteinsku pizzu koja je gotova za pola sata
Ako volite pizzu, ali pazite na unos kalorija i proteina ili jednostavno tražite brzu i zdraviju verziju svog omiljenog jela, ovaj recept sa zrnatim sirom pravo je otkriće. I dok ništa ne mijenja klasičnu pizzu s ukusnim, mekanim tijestom, ova zdravija verzija savršena je za večeri kada tražite brzu, ukusnu i laganu comfort večeru.
Baza ove pizze jest zrnati sir – lagan mliječni proizvod s niskim udjelom masti, ali bogat proteinima. Jedna šalica – oko 200 g – zrnatog sira sadrži oko 25 g proteina, a ova je namirnica također odličan izvor kalcija, koji je ključan za zdravlje kostiju. Kad izradite tijesto, potpuno je možete prilagoditi dodacima – pasata, pureća šunka i mozzarella odlična su baza na koju dodajemo gljive, tikvice, papriku kako bismo je pripremili kao savršeno šaren i raznovrstan obrok.
Recept za pizzu od zrnatog sira
Sastojci:
1 šalica zrnatog sira
2 velika jaja
1/4 šalice glatkog brašna
1 čajna žličica luka u prahu
1 čajna žličica češnjaka u prahu
1/2 čajne žličice suhog origana
1/2 šalice pasate
3/4 šalice naribane mozzarelle
60 g pureće šunke
malo parmezana
papar
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte zrnati sir, jaja, brašno, luk u prahu, češnjak u prahu i origano. Po želji dodajte malo crnog papra. Ako vaš zrnati sir ima krupnije mrvice, možete ga prethodno izmiksati kako biste dobili glađu smjesu. Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite lim papirom za pečenje. Smjesu prebacite na pripremljen lim i oblikujte krug, pazite da ju ne razvaljate previše tanko. Pecite 25-30 minuta ili dok rubovi lagano ne porumene. Izvadite iz pećnice i pričekajte da odstoji 1-2 minute. Potom premažite pečenu podlogu s umakom za pizzu, posipajte mozzarellu te dodajte pureću šunku i ostale sastojke. Vratite u pećnicu na još 5-7 minuta, dok se sir potpuno ne otopi. Obogatite ju dodatcima po želji – gljivama, lukom, tikvicama, paprikom ili chili papričicama…
FOTO: Dupe Photos




