7 načina na koje ćete doček Nove godine učiniti posebnim i zabavnim

by | 28 prosinca, 2020
učinite doček nove godine zabavnim

Došli smo do kraja 2020., godine koju ćemo pamtiti kao čudnu, drukčiju, nekih dana iznimno tešku te izazovnu.

Obojena kompliciranim i teškim situacijama, 2020. godina definitivno je godina čiji kraj iščekujemo nestrpljivo i osmijehom na licu. Sa željom da sve katastrofe koje su stale u ovu godinu privedemo kraju, donosimo vam vodič za ugodno i zabavno Silvestrovo te nezaboravan ulazak u 2021. U nastavku ćete pronaći aktivnosti kojima se možete posvetiti od jutra pa do ponoći kako biste 2020. “otjerali” sa stilom i zapamtili kao godinu lekcija koje ćete sa sobom nositi još dugo.

Napravite kraljevski doručak, ručak i večeru

Posljednji dan godine trebamo ispratiti najfinijom hranom. Ako niste osoba od kuhinje i spravljanja jela, ovu aktivnost možete podijeliti na nekoliko ljudi. Najprije si napravite “doručak šampiona”, a za ostala dva obroka neka se pobrinu ljudi s kojima ćete ući u 2021. Za bolju i dugotrajniju zabavu, neka osobe s kojima ćete provesti Silvestrovo budu s vama od jutra.

Ukrasite dom

Gotovo svaki dom već je pun lampica i božićnih ukrasa. No unatoč tomu, pronađite način da dodate pokoji ukras. Obroke poslužite na najljepšim tanjurima, pripremite prskalice, upalite svijeće i nabavite rekvizite poput trubica, kapica te šljokica i konfeta.

Napravite spomenar

Godina 2020. zasigurno će se pamtiti i bez stvaranja uspomena. No bez obzira na to, izradite najdraže fotografije, zapišite najbolje i najgore trenutke te priložite sve one sitnice koje ste čuvali u sebi i za sebe. Jednog ćete dana biti zahvalni što ste to učinili.

Napišite novogodišnje želje i odluke

Pisanjem novogodišnjih želja na posljednji dan stare godine radite genijalnu stvar. Znanost je dokazala da donošenje bitnih odluka na bitne datume pospješuje i njihovo ostvarenje. Stoga ove godine nemojte zaboraviti napisati sve ono što želite postići u nadolazećoj.

Napišite 12 lekcija naučenih u 2020. i 12 zadataka za 2021.

Svi smo nešto naučili ove godine. Bez obzira na to jesu li to stvari koje su vam olakšale teške situacije, promijenile život ili vas dovele do zabavnih hobija – stavite ih na hrpu kako biste im se uvijek mogli vratiti. Na 12 papirića napišite 12 lekcija, a ispod svake napišite i po jedan zadatak za 2021. Primjerice, na prvi papirić možete napisati lekciju “naučila sam cijeniti sitnice” te zadatak “volontiraj mjesec dana u prihvatilištu za životinje”. (Pročitajte: Trebamo li donositi novogodišnje odluke za 2021., ili smanjiti očekivanja?)

Sredite se kao da idete na najluđi party

Mnogi od nas ovaj će doček provesti u svojim domovima ili domovima najdražih ljudi. Tulumi će ovog Silvestrova biti skromni te s tek nekoliko uzvanika. No to ne znači da trebamo ostati u pidžamama. Sredite se kao da idete na najluđi party, napravite fotografije za uspomenu i zabavite se.

Napravite playlistu za ples do zore

Glazba pokreće i liječi, stoga ovog Silvestrova napravite playlistu koja će vam izmamiti osmijeh na lice te vas natjerati na ples do zore. Možda ne možemo u gužve i na tulume, no uvijek možemo napraviti plesni podij u dnevnom boravku. (Pročitajte: Hrvatske influencerice o pozitivnim stranama 2020. godine i mantri s kojom ulaze u 2021.)

Foto: cottonbro/Pexels