5 voćnih maski za proljetnu njegu lica

by | 3 travnja, 2013

Kako nastupi proljeće, tako žene počinju na licu primjećivati brojne probleme, poput bljedila kao posljedice nedostatka određenih vitamina, crvenila, dehidracije zbog temperaturnih razlika…

Da biste kožu ponovno doveli u željeno stanje, neophodno je da je njegujete svakodnevno tako što ćete nanositi hranjive maske koje će joj povratiti vlažnost.

Ovih pet proljetnih maski trebale bi ublažiti ili potpuno otkloniti sve negativne posljedice zimskog perioda.

Od meda: Vrlo je popularna jer ju možete koristiti tijekom cijele godine da biste nahranili kožu i usporili starenje. Pomiješajte žlicu meda (najbolje bijelog), žlicu zobi, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i žličicu maslinovog ulja. Masku držite oko 15 minuta na licu i vratu, a onda čisti ručnik namočite toplom vodom, iscijedite ga i stavite na lice. Nakon 3-5 minuta isperite masku vrućom vodom i namažite kožu hranjivom kremom. Maska je najdjelotvornija ako je primjenjujete prije odlaska na spavanje, 2-3 puta tjedno.

Biljna: Da biste se oslobodili crvenila i iritacija, jednom tjedno nanesite biljnu masku napravljenu od žličice kadulje, 2 žličice lavande i iste količine osušene kamilice. Dobro sve pomiješajte, dodajte proključalu vodu da biste dobili pastu, smjesu poklopite na nekoliko minuta. Kada njome namažete lice i vrat, preko stavite i ručnik, i ostavite da djeluje 20 minuta, pa isperite toplom vodom.

Od jagoda: Odlična je za umornu, blijedu i dehidriranu kožu. Nahranit će je i ojačati kapilare. U proključalu a potom ohlađenu vodu dodajte žličicu sode bikarbone. U ovu otopinu umočite dvaput presavijenu gazu, njome prekrijte lice, a preko stavite izgnječene jagode. Držite 15 minuta, pa isperite. Postupak ponavljajte svakoga dana tijekom jednog tjedna, a zatim dvaput tjedno narednog mjeseca. Ako ste alergični ili imate neki upalni proces, onda vam se ova maska ne preporučuje.

Od banane: Ova maska hrani kožu i trebalo bi je stavljati na lice svakog jutra, prije izlaska iz kuće. Bogata je vitaminima i koži će dati dovoljno energije za cijeli dan. Zgnječite pola banane, dodajte malo maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna. Masku nanesite na lice i vrat i poslije 10-15 minuta isperite.

Od sira: Uklonit će mrtve stanice s kože i nahranite je. Bogata je kalcijem i selenom, koji udruženi usporavaju proces starenja. Masku koristite dvaput tjedno da bi efekt bio što bolji. Pomiješajte žlicu sira sa žlicom kiselog mlijeka, dodajte 2 žličice mljevenih badema ili žličicu heljde. Masku držite na licu 20 minuta, potom kožu masirajte oko dvije minute i isperite toplom vodom.

Izvor: novosti.rs