Nekoliko trikova za postizanje punijih i mekših usana na prirodan način

by | 23 travnja, 2020

Iako prirodno postaje sve modernije kad je u pitanju beauty te skincare dolazi u glavni fokus, pune usne nikada ne mogu izgledati loše, pogotovo ako ih dobijete prirodnim putem.

Meke poput jastučića, njegovane i prirodne, bez hijalurona, botoksa i plastičnih dodataka od kojih vam nateknu usne. I upravo to i je recept za besprijekorne usne – njega, jer niti jedan ruž ni sjajilo neće izgledati dobro na usnama koje nisu njegovane. I baš zato, u nastavku vam donosimo pet koraka za put do njegovanih i punijih usana.

Piling
Kako bi vaše usne bile punije, trebate ih pripremiti – pilingom. Postoje brojni šećerni pilinzi za usne koje nanosite kružnim pokretima, odstranite i tada nanesite vitamin C na usne kako biste ih hidratizirali. Ako niste u mogućnosti trenutno kupiti specijalizirani piling za usne, izradite svoj od kokosovog ulja i smeđeg šećera.

Hidratacija
Najosnovnije pravilo koje se nadovezuje na sve – ostanite hidratizirani. Pijte dovoljno tekućine i učinite to svojom dnevnom rutinom jer znanstveno je dokazano da će hidratiziran organizam učiniti vašu kožu elastičnijom i čvršćom.

Koristite kolagen
Put do punijih i zdravih usana nije kratkotrajan i ne događa se preko noći. Istraživanja pokazuju da se veličina usana s vremenom stanjuje, tako je u usporedbi 20-godišnjakinje i 60-godišnjakinje volumen usana pao za 25 posto kod starije osobe. Kako biste zadržali punije usne što duže, potrebne su preventivne mjere protiv starenja što uključuje suplemente kolagena koji dokazano dugoročno pomaže u zadržavanju hidratacije, elastičnosti i čvrstoći kože.


Zaštitni faktor
Nikako nemojte zaboraviti zaštitni faktor. Zaštita vaših usana od sunca i UV zračenja jednako je važna kao i zaštita ostatka vašeg lica. Postoje brojni balzami za usne na tržištu koji sadrže zaštitni faktor, pa potražite onaj koji vam najviše odgovara. Iako znamo da UV zrake prije svega uzrokuju bore i pjegice, oštećuju i usne te će zbog njih biti slabije i tanje, a zračenje usporava i produkciju kolagena u tijelu.

Hijaluronska kiselina
Koristeći hijaluronsku kiselinu na usnama, dobit ćete taj puni i hidratizirani efekt koji želite, ali nemojte zaboraviti preko staviti balzam na uljnoj bazi ili nešto poput maslaca. Što teži proizvod stavite preko, duže ćete zadržati usne njegovanima i mekima. Hijaluronska kiselina odlična je za hidrataciju, ali ne i za svakodnevno korištenje, pa budite oprezni.

Foto: Pexels