5 razloga zbog kojih vam kovrče ne izdrže dugo nakon uvijanja

by | 4 prosinca, 2020

Oduševile su vas bujne kovrče djevojaka čije fotografije viđate na društvenim mrežama, pogledali ste nekoliko tutorijala, ukovrčali kosu, izašli ste i ona se izravnala?

Ako ste na prethodni scenarij odgovorili potvrdno, postoji velika mogućnost da činite grešku u koracima pri kovrčanju kose. Ulaganje od sat vremena ili više, kako biste imali savršenu frizuru, nikako ne bi trebalo završiti tako što ćete shvatiti da ste to vrijeme potrošili uzalud. U nastavku vam donosimo razloge zbog kojih se vaše kovrče izravnaju nakon kratkog roka.

5 razloga zbog kojih vam kovrče nisu postojane

Ne koristite se dobrim alatima

Razne su vrste uvijača za kosu, no za koji god se odlučili, morate biti sigurni u njegovu kvalitetu. Pri odabiru uvijača razmotrite sve opcije, pogledajte recenzije i posavjetujte se sa stručnim osobama. Ako već imate uvijač, a sumnjate u to da je on uzrok loših i nepostojanih kovrča, razmislite o tome da ga zamijenite.

Ne radite pripreme

Prije nego uzmete zagrijani uvijač u ruke pripremite kosu za zagrijavanje. U tome će vam pomoći sprej za zaštitu od zagrijavanja, a za dugotrajnije kovrče možete se poslužiti pjenom. Isto tako, ne zaboravite da nakon odrađenog posla možete dodati lak koji će dodatno učvrstiti uvijenu kosu.

Ne razdvajate kosu

Razdvajanje kose na pramenove nužan je dio kovrčanja. Ako imate puno kose, vrlo je lako zaboraviti dio, stoga budite oprezni pri razdvajanju. Isto tako, stručnjaci kažu da postoji redoslijed uvijanja kose. Najprije uvijte pramenove koji se nalaze na vrhu glave, a zatim pramenove koji se nalaze ispod.

Uvijate u krivome smjeru

Kada uvijate kosu od krajeva prema tjemenu, krajevi dobivaju više topline od uvijača. To znači da su kovrče najčvršće na dnu te da povlače ostatak kose ka dolje jer su teže. To doprinosi bržem ispravljanju kose. Stoga, ako želite da vaše kovrče traju duže, uvijajte ih od tjemena ka krajevima.

Imate prečistu kosu

Čista kosa neće držati istom jačinom kao i kosa koja je pomalo masna. Kovrče je najbolje raditi drugi ili treći dan nakon što ste oprali kosu. Ako vam se kosa pri tjemenu vidno umasti, možete se poslužiti suhim šamponom kako bi frizura izgledala urednije i ljepše.

Foto: averie woodard/Unsplash