Razmišljate o botoxu? Ovih 5 odličnih tretmana protiv bora sjajna su (i bezbolna) alternativa

by | 5 svibnja, 2020

Ako ste u potrazi za alternativnim načinima u borbi protiv bora, na pravom ste mjestu jer ovog puta ćemo pričati upravo o tome.

Pod najučinkovitiju metodu ubraja se botox koji se ubrizgava u mišiće lica, ali nije svatko za to, što zbog cijene, što zbog brojnih uboda i samih rezultata, a postoje brojne alternative za kojima možemo posegnuti, a imat će efekta. Neke od njih su vježbe za lice, akupunktura, vitamini, kreme, kemijski pilinzi i oblozi za lice. U nastavku donosimo beneficije pojedinih tretmana kako bi se mogli odlučiti za onaj koji vam najviše odgovara.

1. VJEŽBE LICA
Ako nam vježbanje može pomoći tijelu, zašto ne bi moglo i licu? Ovu metodu proslavile su Jennifer Aniston i Cindy Crawford koristeći cupping i masaže lica kako bi potaknulćle cirkulaciju i protok krvi u licu. Prednost je što je ova metoda potpuno prirodna i ne zahtijeva nikakve injekcije. Ako odlučite ići profesionalcu, ovi tretmani mogu biti skupi, pa provjerite prethodno svoj budžet.

2. AKUPUNKTURA
Akupunktura se smatra odličnom metodom za mnoge tegobe, a anti-age tretmani su jedni od njih. Navodno je odlično za postići dodatnu elastičnost kože i hidrataciju, što je svakako put do kože bez bora. Naravno, moramo napomenuti ako imate averziju prema iglama, akupunktura možda nije metoda za vas i ovo nije dugoročno rješenje kad su u pitanju bore.

3. OBLOZI ZA KOŽU
Postoje specijalizirani oblozi za područje na kojima vam nastaju bore i oni bi trebali pomoći „izravnati“ i hidratizirati vašu kožu. Zovu se Frownies i možete ih naručiti online za oko 20 dolara cijelu kutiju. Iako plastični kirurzi nisu uočili razliku u koži nakon korištenja, brojni korisnici su izrazito zadovoljni.

4. VITAMINI
Znate li da možete popraviti stanje svoje kože konzumiranjem vitamina? Suplementi mogu popraviti produkciju kolagena u koži i imati antioksidativni efekt koji vam dodatno štiti kožu. Najbolji suplementi koje možete uzeti su vitamin C, E i karotenoidi. No, budite oprezni dok kupujete suplemente. Tražite one najkvalitetnije i nemojte očekivati rezultate kakve ćete dobiti od botoxa, ali svakako pomažu.

5. KEMIJSKI PILINZI
Za kreme protiv bora već znate (iako su one bolje za prevenciju nego za „peglanje“), ali kemijski pilinzi koji se inače koriste za tretiranje akni, mogu ukloniti i tragove starenja. Nakon njih, treba vam određeno vrijeme za oporavak (od 24 sata, pa sve do tri tjedna, individualno je), no nakon što se iritacije i natečenost kože smanji, rezultati su vidljivi. Naravno, u budućnosti će vam biti potreban još pokoji kemijski piling, ali smatra ga se jedinim od boljih i efektivnijih metoda. Ono što moramo istaknuti je da ga obavezno radite kod provjerenog stručnjaka.

Ono što nikako ne smijete zaboraviti, koju god metodu koristili, bitno je nanošenje zaštitnog faktora, nošenje sunčanih naočala, šešira, hidratacija, skidanje šminke, prehrana i korištenje dobre preparativne kozmetike na vrijeme.

Foto: Pexels, Unsplash