5 načina kako se riješiti prištića brzo i efikasno

by | 15 srpnja, 2020

Jedva ste čekali taj jedan dan kada imate važan sastanak ili spoj, ali tog jutra pojavio vam se veliki prištić na licu koji vam je potpuno pokvario raspoloženje.

Taj problem možete riješiti s 2% salicilne kiseline, što je najbolja moguća opcija, ali to može potrajati i do 7 dana kako bi vidjeli efekt, pa je dobro imati i alternativno rješenje koje će vam smanjiti prištić u najkraćem mogućem roku. U nastavku vam donosimo pet načina kako se brzo i efikasno riješiti prištića koji vam toliko smeta.

Koristite kremu s hidrokortizonom kao tretman za prištiće
Ovakva krema sadrži jednake steroide koji dermatolozi unose direktno u akne. Što je više nanosite i puštate da odstoji, to će imati više efekta. Ostavite je barem 15 minuta prije nego što je odstranite, no svakako se savjetujte i sa svojim dermatologom oko korištenja budući da je izrazito agresivna.

Upotrijebite kapi za oči
Iako možda na prvu zvuči ludo, kap kapi za oči smanjit će crvenilo vašeg prištića kao što radi i s očima. Neće ga smanjiti, ali barem će izvući crvenilo. Uzmite vaticu u koju ćete natopiti kapi koje smanjuju crvenilo u očima i lagano nanesite na prištić kojem želite reducirati crvenilo.

Maska od gline
Ubrzajte proces maskom od gline koja je pokazala brojne benefite u slučaju akni i prištića. Nanesite direktno na prištić i kada se potpuno osuši odstranite.

Gel za pranje lica s 2% salicilne kiseline
Ako ste skloni hormonalnim prištićima oko usta, počnite koristiti gel za pranje lica sa salicilnom kiselinom tjedan dana prije nego što trebate dobiti mjesečnicu i automatski ćete smanjiti mogućnost za pojavom hormonalnih prištića.

Nemojte istiskivati prištiće
Istiskivanje prištića može oštetiti vašu barijeru vaše kože i pogoršati stanje prištića, no ako ste 100% sigurni da vam to može pomoći (iako to ne savjetujemo), odite pod vrući tuš i nježno istisnite prištić s vaticom kako bi smanjili pritisak oko upaljenog prištića. Ili jednostavno budite sigurni da nećete napraviti više štete nego koristi i nemojte ga istiskivati.

Foto: Unsplash