5 načina kako produžiti ljeto

by | 3 rujna, 2020

Ljetni odmori uvijek su prekratki. Nije važno traju li tjedan ili dva, pa čak ako imate sreće uživati u njima i duže, nikad nemamo previše slobodnog vremena. San o ljetu bez ikakvih ograničenja (financijskih, vremenskih, a danas evo i zdravstvenih) uobičajen je za sve nas, bez obzira na dob, mjesto stanovanja ili bilo kakve preferencije. #Unlimited

Naravno, uvijek možemo nastaviti sanjati o nedostižnom i nostalgično razmišljati o kratkoći ljeta i naših praznika. Međutim, puno je bolje pronaći način za produljenje odmora i što bolje iskorištavanje kasnog ljeta i rane jeseni… pa i ljepota zime.

Za vas smo skupili nekoliko korisnih savjeta. Provjerite mogu li vam biti od koristi:

1. Odmorite se baš onako kako vam je potrebno!

Odmor bi trebao biti normalan prirodni trenutak odvajanja od svakodnevnih obaveza, a opet mnogi od nas ne znaju zastati i odmoriti se. Prečesto je i to jedna od obaveza koju čekamo odraditi da ju možemo naznačiti kao gotovu. Pretjerano planiramo, dane provodimo u stresnom iščekivanju i na kraju se, umjesto da se odmorimo, s odmora vraćamo umorni koliko smo i odlazili.

Prije nego započnete svoj odmor, razmislite što vam uistinu treba nakon svih tih dugih mjeseci rada i svakodnevne strke. Jesu li vam potrebna gužva i bučna odmarališta? Trebate li razgledavati, osvajati, baviti se sportom, poboljšati statistiku, popeti se na vrh planine, pa možda čak i zbog što bolje instagram fotke? Usudite se stvoriti realnu sliku i kreirati umirujući odmor kakav vam je stvarno potreban.

2. Zapamtite, plaćeni odmor nije sve!

Za većinu ljudi odmaranje i uživanje u ljetu neraskidivo je povezano s plaćenim dopustom – a to nam je uvijek prekratko. Standardna dva tjedna su optimistična verzija: mnogi od nas svoj godišnji odmor dijele i na mnogo kraća razdoblja, a da ne spominjemo i onaj „samo da bacim oko na mail“ trenutak.

Novi trendovi koji nas nagovaraju da svoje slobodno vrijeme provodimo kreativnije i drukčije s razlogom sve više dobivaju na popularnosti. To su trenuci koje se može dogovoriti za jedno popodne, nakon posla, tijekom vikenda ili slobodnog jutra. A gdje?

Bilo gdje. Bilo da je to ostanak u domu koji volite, šetnja u selu u kojem živite, rad u vrtu i ono posebno zadovoljstvo s plodovima vaših ruku ili brzinski odlazak na popodnevno kupanje do obližnje rijeke, kavicu s frendicama, na dječje igralište. Možda i kratko vikend putovanje do najbližeg morskog odredišta. Jeste li ikad posjetili more u jesen, možda kestenijadu u Lovranu?

Takav pristup razgledavanju i odmoru obično je i vrlo ekonomičan i ne predstavlja nikakva ograničenja. U jednom mjesecu možemo planirati na desetke mikro-putovanja! Ne samo da osvježava, već nam pomaže i da se učinkovitije odmorimo.

3. Jedite pametno!

Kasno ljeto, baš kao i rana jesen, savršeni su za brigu o prehrani i tjelesnoj aktivnosti. Iako je danas većina proizvoda u shopping centrima dostupna tijekom cijele godine, svježe domaće voće i povrće sada vas čeka na štandovima. Bilo bi šteta ne iskoristiti ih.

Odabirom svježih proizvoda jačamo imunološki sustav prije zime, nadoknađujemo vitamine i brinemo o koži, kosi i noktima. Prave hranjive tvari daju nam i više energije za djelovanje, rad i život. Preporučujemo da svoje baterije napunite prije manje energičnih zimskih mjeseci koji će sigurno doći.

4. Ljepota bez ikakvih ograničenja!

Lagano preplanuli, sada i pri modnom odabiru više otkrivamo i pazimo kako izgledamo. Izvrstan izgled nije samo pitanje estetike već i načina života, boljeg raspoloženja ili dobrih ljudskih odnosa. Kad se osjećamo dobro sa sobom, imamo i pozitivan stav prema drugima. Blagodati se mogu osjetiti ne samo u prijateljstvu ili romantičnim vezama, već i na poslu.

Kako biste ljeto iskoristili na najbolji način, pobrinite se za svoju kožu i ljetnu šminku koja naglašava vaše prednosti. Naravno, nježno preplanula koža ne treba puno uljepšivača. Ali neizostavna maskara za vaš privlačniji pogled uvijek će djelovati i na vaše držanje.

Ako još uvijek niste pronašli svoju idealnu maskaru, isprobajte Avon Unlimited Instant Lift maskaru. Inovativna zaobljena četkica s otvorom koji zadržava optimalnu količinu formule nevjerojatno naglašava ljepotu vaših očiju, podiže i povećava volumen trepavica i ostaje onoliko dugo koliko je potrebno! #Unlimited ljepota bez ikakvih ograničenja nije samo komercijalna krilatica, već i činjenica.

5. Prebacite se na pozitivno razmišljanje

Možda je vaš odmor stvarno bio prekratak, a ljeto nije bilo tako impresivno kao što ste se nadali. Baš tada je važno prebaciti se na pozitivno razmišljanje, uživati u svemu što jeste doživjeli i aktivno sudjelovati u onim kratkim trenucima odmora.

Ljetni odmor će u danom trenutku uvijek završiti, ali slijede smjene godišnjih doba i to svako sa svojim šarmom. Umjesto da se žalite na ljeto koje prolazi, iskoristite svaki trenutak u danima koji slijede i sjetite se da će sljedeće godine i opet doći ljeto. Stoga, uživajte u danima koje sami kreirate, koliko god možete i bez ikakvih ograničenja!