5 beauty tehnika pomoću kojih ćete ukloniti umor s lica

by | 3 travnja, 2021

Ono s čime se svi možemo složiti je to da bi nam dobro došlo malo više sna.

Uz sav stres koji smo proživjeli kroz prošlu godinu, ne čudi da nam je kvaliteta sna narušena, no ujutro želimo barem izgledati svježije što možemo. I većinom posežemo za šminkom kako bismo ispravili sve što možemo, no postoje i neka rješenja koja su bolja od drugih. Takva koja će posvijetliti što trebaju, smanjiti oticanje i ukloniti tamne krugove – donosimo u nastavku.

Isprobajte shimmer sjenilo
Prema make-up umjetnicima, ako su vam oči umorne, trebali biste izbjegavati shimmer preko cijelog kapka i fokusirati se na nanošenje na samu sredinu oka da bi se u doticaju sa svjetlom – oko još više povećalo. To će djelovati kao svojevrsna kontura oka.

Pravilno nanesite korektor
Iako smo navikli nanositi korektor na okoloočno područje u obliku trokuta ili malih kružića, jedna make-up umjetnica i influencerica objavila je TikTok video u kojem objašnjava koji je pravilan način za nanošenje korektora kad imate umorne oči.

@daniellemarcansubtle face lift using makeup♬ Originalton – Alicia Ashanti


Stavite nešto hladno na oči
Ako ste natečeni kad se probudite, najsigurniji način pomoću kojeg ćete se vratiti u normalno stanje jest nanijeti nešto hladno na okoloočno područje. Stavite prethodnu noć dvije žlice u zamrzivač i radite laganu masažu njima ujutro na natečenom području. Ako vam je to ipak preintenzivno, nanesite krastavce ili masku za oči. Hladnoća potiče cirkulaciju, rješava se bilo kakvih dodatnih tekućina i reducira upale.

Naučite masirati lice
Postoje brojne tehnike za masažu lica online pa je vrijeme da to iskoristite i naučite nekoliko trikova koji će općenito pomoći vašoj koži.

Izbacite tuš za oči
Ako ste imali neprospavanu noć, bolje je da se taj dan ostavite tuša za oči kako vam ne bi dodatno smanjio oči. Umjesto toga, odlučite se za svijetle boje i maskaru koja će dati volumen vašim trepavicama.

Foto: Unsplash