4 online kanala za vježbanje na kojima konfekcijski broj i oblik tijela nisu nimalo bitni

by | 13 svibnja, 2020

U posljednja dva mjeseca na društvenim mrežama i Youtube kanalima vidjeli smo više nego ikada sadržaja koji nas motiviraju na vježbanje u okrilju našeg doma.

Mnogi fitness treneri nude besplatne treninge, pokazuju nam izvođenje vježbi za različite dijelove tijela i na neki način nas tjeraju da ustanemo iz kreveta i prionemo na vježbanje unatoč stresnom razdoblju u kojem živimo. Dokazano je da nam kretanje i tjelovježba pomaže u suzbijanju stresa, a trenutačno je to ono što nam je najpotrebnije.

Iako u moru fitness videa online prevladavaju oni u kojima treneri izgledaju poput isklesanih supermodela, postoje i oni koji ističu kako je jedino bitno biti sretan u vlastitom tijelu i voljeti ga bez obzira na njegov oblik i veličinu. Od ljubavi prema sebi i prihvaćanja sebe onakvima kakvi jesmo uvijek kreću najveće promjene – one iznutra. Slavite svoje tijelo bez obzira na konfekcijski broj, i vježbajte za sebe, zato što volite svoje tijelo i jer mu želite dobro, a ne zato što ono mora zadovoljiti trenutačni beauty standard.

U nastavku vam donosimo nekoliko kanala koji će vam osigurati potrebnu inspiraciju, razumijevanje, a osim fizičkog treninga osigurat će vam i onaj psihički.

No BS Active
I sam naziv znači „no body shaming“, pa vam može dosta otkriti o čemu je riječ u ovom projektu. Ovdje možete pronaći pet treninga tjedno fokusiranih na snagu, kondiciju i podizanje samopouzdanja. Mjesečna članarina je 20 dolara.

Yoga for Everyone
Autorica ovog projekta ističe različitosti kroz jogu i pokazuje koliko je bitno kretati se bez obzira na veličinu, oblik, boju kože ili nivo sposobnosti. Osim što se možete pretplatiti na njezin cijeli sadržaj, Dianne nudi i puno besplatnog sadržaja na svom YouTube kanalu.

The body Positive dance class
Jessie je osnivačica projekta The Body positive dance class i za pet dolara po satu daje vam korak po korak instrukcije kako naučiti plesati.

Decolonizing fitness
Ilya Parker je osnivačica koja se predstavlja kao „debela crnkinja, ne-binarna trans muška osoba“. Inače, Ilya je fizioterapeut i njezin projekt ističe kako kilaža nije bitna, nema diskriminacije u spolovima i mogu ga raditi i osobe s tjelesnim poteškoćama.

Foto: Instagram