3 znaka preuranjenog starenja kože

by | 13 prosinca, 2020

Starenje kože – znate da će se dogoditi, ali ako o tome godinama niste razmišljati, niti ste vodili brigu o svojoj koži, moguće je da već sada, u 30-ima osjećate i vidite znakove starenja.

Postoji nekoliko pokazatelja koji će vam reći stari li vam koža prebrzo, pa ako ih prepoznate, vrijeme je da počnete njegovati svoju kožu onako kako bi trebali. Vaša skincare rutina mijenja se kako odrastate, u skladu s onim što vaša koža traži, pa ako već godinama koristite istu rutinu, možda je vrijeme da provjerite što vašoj koži doista treba. U nastavku pročitajte koja su to prva tri znaka koja vam govore da vam koža stari prebrzo.

Prsa
Koža na prsima je jako tanka, što je čini ranjivijom iznutra i izvana, pa kad počne stariti, ovo je mjesto na kojem će se prvo pokazati rezultati. Nažalost, područje prsa ujedno je i područje koje se prečesto preskače u njezi kože, zbog čega će ona postati suha, uz mogućnost nastanka mrljica i bora.

Usne
Jeste li znali da vaše usne postaju sve više dehidrirane s godinama? Popušta razina kolagena, ceramida i elastina u koži, a kada njih gubimo, gubimo i volumen i hidrataciju. Nažalost, ovo se počinje događati već u ranim 20-ima, te pada za 1 % svake godine. Ovo nije nešto na što možete previše utjecati osim da radite redovite pilinge i njegu usana kakvu zaslužuju.

Okoloočno područje
Koža ispod očiju kao da vodi svoju politiku i jedan je od najnježnijih dijelova kože. Upravo zato i jest nužno nanositi okoloočnu kremu koja će tom području pružiti pravilnu, intenzivnu njegu. Na ovom dijelu lica prvo ćete prepoznati umor ili bore baš zato što je najosjetljivija. Uporaba okoloočne kreme na vrijeme, već u srednjim 20-ima, može produljiti process starenja ovog područja.

Foto: Pexels