3 zlatna pravila ispravnog nanošenja zaštitnog faktora

by | 12 travnja, 2021

Već smo itekako ušli u proljeće i ako već niste koristili ZF tijekom zime, sada je pravo vrijeme da krenete – kad nosimo manje odjeće, više pokazujemo kožu i provodimo vrijeme vani.

Iako bi ZF trebalo nanositi i kad ste u zatvorenom prostoru, posebno ako ste izloženi danjem svjetlu i UV zračenju, vjerujemo da to ne prakticiraju mnogi. No kako bismo vas naučili nekoliko pravilnih koraka koje bi trebalo primjenjivati u svojoj ZF rutini, donosimo vam ovaj mini vodič.

Držite se pravila “dva prsta”
Iako možda koristite ZF 50, količina proizvoda koju nanosite na lice je također jako bitno. Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom na kažiprst i srednji prst punom dužinom s unutarnje strane i to je količina otprilike jednaka pola čajne žličice koliko biste inače trebali nanositi na lice i vrat. Pobrinite se za to da ne zaboravite nijedan dio lica i uživajte na svježem zraku.

Sunčane naočale
Ako izlazite van, uzmite sunčane naočale. Ne samo da će vam biti odličan modni dodatak i zaštititi oči od sunca i škiljenja nego će zaštititi i najosjetljivije područje na vašem licu – ono okoloočno. Koža na tom dijelu je jako tanka i prva će pokazati znakove starenja, pa posegnite za vašim omiljenim naočalama i pobrinite se za svoju kožu.

Spužvicom za šminkanje blendajte ZF preko šminke
Jedan od onih savjeta koje konstantno čujemo je da svakih nekoliko sati trebate ponovno aplicirati make-up na lice. I nije problem dok ne nosimo make:up, no što kada imamo puno lice šminke? Idealno je kupiti ZF u spreju koji ćete moći nanijeti svakih nekoliko sati, no budući da se od njega možete sjajiti – blendajte ga u kožu beauty blenderom. Stavite ga direktno na spužvicu i nježno utapkajte po cijelom licu.

Foto: Unsplash