3 načina kako izgledati svježije nakon neprospavane noći

by | 5 siječnja, 2021

Ne čudi da već noćima imamo problema sa spavanjem zbog količine stresa i straha koji nas je obuzeo, ali jutro nakon, kada se pogledamo u ogledalo, ne mora nam se i na licu vidjeti isto.

Na koži će se vidjeti svaka, i najmanja naznaka nedostatka sna, pa čak i nakon samo jedne noći, u obliku natečenosti, tamnih krugova, sive kože i iritacija na koži. Također, hrana koju konzumirate govori puno o onome što vam se pojavljuje na koži, a ovisi o unosu šećera od kojih ćete dobivati upalne procese ili prevelikom unosu soli zbog kojeg ćete biti natečeni. Ako tražite način kako da smanjite posljedice nedostatka sna na vašoj koži brzo i efikasno, pročitajte 3 savjeta u nastavku.

Koristite okoloočne obloge s kofeinom
Za brzo osvježenje, rješenje je kofein u kozmetici koji će smanjiti natečenost koju imate ispod očiju. Koža će vam izgledati svježe i svjetlije, pa čak i ako imate problema s tamnijim umornim podočnjacima. Kofein ima antioksidativna svojstva koja pomažu posvijetliti kožu, te pomaže kod pravilnijeg protoka krvi što posljedično pomaže natečenosti. Isto tako, proizvodi koji sadrže zeleni čaj su jednako korisni, pogotovo ako ih držite u hladnjaku.

Koristite suplemente
Koža vam izgleda umorno i loše nakon neprospavane noći jer se ona tijekom noći treba regenerirati, zaštitni sloj se obnavljati i stanice kože koje su tijekom dana bile oštećene, noću se obnavljaju. Pa, ako ne spavate dobro, koža se ne stigne obnoviti i posljedice su vidljive. Ono na što također trebate obratiti pažnju su suplementi koji će vam pomoći u procesu regeneriranja kože. aktivni sastojak dodatka nikotinamid ribozid (NR) pretvara se u nikotinamid adenin dinukleotid (NAD) kad ga tijelo apsorbira, što podržava mitohondrije vaših stanica. To je ono što vašim stanicama daje energiju i podržava proces regeneracije. Također, antioksidansi nikad nisu naodmet u ovom slučaju.

Popravite situaciju šminkom
Naravno, ovo je jedan od najlogičnijih poteza, no postoje načini na koje najbolje možete prikriti umornu kožu. Jedan od njih je i svijetla olovka za oči na donjem kapku. Idealno je da koristite nijansu boje kože, no ako dodatno želite posvijetliti, možete koristiti i bijelu. Također, posvijetlite korektorom područje oko očiju te naglasite gornje trepavice i kapak tamnijim tušem ili sjenilom koje će biti kontrast donjem kapku.

Foto: Unsplash