Kako odabrati tenisice prema građi svog tijela? Donosimo vodič

by | 16 rujna, 2020

Tenisice se u posljednje vrijeme nose na sve – od neizostavnih sportskih kombinacija, casual poslovnog stila, sa ženstvenim suknjama ili pak u sklopu urbanog stylinga, no pažljivo ih birajte.

Tenisice već odavno nisu samo obuća rezervirana za fitness fanatike nego udobni dodatak svakom stylingu koji će ga učiniti malo “zaigranijim” i trendi. Nose se s odijelima, haljinama, trapericama – s čime god poželite, no osim kombiniranja s ostatkom stylinga, važno je odabrati model koji pristaje vašoj figuri, kako prenosi Daily Mail.

Stilistica Susie Hasler otkrila je najbolje tenisice koje odgovaraju svakoj građi tijela, objašnjavajući da prava obuća može pomoći stvoriti iluziju željenog, uravnoteženog oblika tijela.

Uski i lagani modeli

Ovaj tip tenisica najviše odgovara ženama čija vitka figura djeluje “pravokutno”, primjerice Kate Middleton, Fearne Cotton, Jennifer Aniston.

U njih spadaju žene s tzv. atletskom građom tijela, bez istaknutih oblina.

Također, Sussie kaže da će dobro pristajati ženama s tzv. jagoda građom tijela, koju karakteriziraju široke grudi i široka ramena koje su veće u odnosu na uski struk i bokove. Najveći adut su im noge koje će ovakvom obućom dodatno istaknuti, a kao primjere navodi Cindy Crawford i Salmu Hayek.

Općenito, uske modeli tenisica bolje funkcioniraju na užim gležnjevima i tanjim listovima, objašnjava stilistica.

Takve tenisice djeluju i ženstvenije, pa ih je lakše uklopiti u elegantniji styling. Kako bi vitke noge izgledale skladnije, ljudi bi trebali odabrati tenisice s tanjim potplatima.

Glomazne tenisice

Bilo da su cijele glomazne ili samo s glomaznim đonom, Sussie kaže da ovakav tip obuće najbolje pristaje onima s građom pješčanog sata, jabuke i kruške.

To znači da glomazne tenisice stvaraju dobru ravnotežu s izraženim oblinama, odnosno bokovima i stražnjicom.

U glomaznoj obući noge će izgledati tanje, a cijela figura biti više uravnotežena, a Sussie navodi primjer Jennifer Lopez, Beyoncé…

Također, ovakve će tenisice odvući pažnju i s trbuščića, kako ističe stilistica.

Tagovi: