Kako pravilno koristiti dermaroller i u čemu nam on točno pomaže?

by | 17 rujna, 2020

Kućni dermarolleri nježnija su varijanta profesionalnog uređaja koji vam omogućuje da postignete učinak mezoterapije bez injekcija. Saznajte kako pravilno i sigurno koristiti dermaroler za kućnu upotrebu kako bi dobili odlične rezultate.

Glavna razlika između kućnih dermarollera i profesionalnih je duljina iglica. U kućnim dermarollerima, uobičajene igle od 0,5 mm u pravilu su dužine 0,2 ili 0,3 mm i mogu se koristiti s uobičajenim serumom ili gelom za kućnu njegu lica. Profesionalni dermarolleri imaju duljinu igle od 0,5 do 2 mm i koriste se samo s posebnim sterilnim mezokoktelima i serumima. Takve alate može koristiti samo profesionalni kozmetičar.

Dermaroller je uređaj za pojedinačnu upotrebu. Nakon postupka mora se sterilizirati alkoholom kako bi se spriječio rast mikroorganizama koji mogu zaraziti punkcije na licu. Da biste to učinili, alkohol se ulije u mali lončić u koji umočite glavu dermarollera iglama i ostavite 5-10 minuta. Dermaroller je dizajniran za određeni broj postupaka, to je šest do osam puta, a zatim igle počnu tupiti i postaje neupotrebljiv. Postoje i dermarolleri s izmjenjivim iglama, a nakon šest do osam postupaka treba ih zamijeniti novom.

Koje će probleme s kožom pomoći riješiti kućni dermaroller?

Korištenjem dermarollera za kućnu upotrebu možete dobro hidratizirati kožu, izgladiti sitne bore, zategnuti i poboljšati kvalitetu kože, kao i postići efekt liftinga.

No rezultat postupka ovisit će o kvaliteti odabrane kozmetike koja se koristi pod dermarollerom. Ako će to biti profesionalna kozmetika, koju će kozmetolog odabrati posebno za ovaj postupak, tada ćete sigurno vidjeti pozitivan rezultat.

Ako želite riješiti ozbiljnije probleme s kožom lica, odnosno izgladiti ožiljke od akni, strije nakon trudnoće, smanjiti jake bore, to zahtijeva značajnu aktivaciju sinteze kolagena, stoga je bolje konzultirati se s kozmetičarem koji radi s profesionalnim dermarollerima s iglama preko 0,5 mm. Tijek takvih salonskih postupaka učinkovito će riješiti ove probleme.

IZVOR: ECLECTIC.HR