25 GODINA RADA DOKTORSKOG PARA ELJUGA U SLUŽBI GRAĐANA

by | 22 listopada, 2019

Briga za zdravlje građana i napredak u istraživanju i liječenju pacijenata već je 25 godina prioritet doktorskog i bračnog para Ljerke i Damira Eljuga. Veliku obljetnicu proslavili su na svečanosti ispred same poliklinike u društvu brojnih uglednika, liječnika i pacijenata. Brojne osobe iz društvenog života Hrvatske odale su priznanje liječnicima, a među kojima su Tončica Čeljuska, Tomislav Madžar, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Sonja Šarunić, Snježana i Dragan Rucner, Boris Bastijančić, Renata Gubić, Renata Sopek i mnogi drugi.

„U 25 godina našeg postojanja trudili smo se biti na usluzi našim pacijentima, učiti i primjenjivati suvremene metode dijagnostičkih postupaka kako bi učinkovitost liječenja bila što uspješnija!“, izjavila je prim.dr. Ljerka Eljuga, onkologinja i medicinska ravnateljica Poliklinike.

Neposredno prije proslave, u Poliklinici je predstavljen inspirativni mamograf MAMMOMAT INSPIRATION koji nudi puno mogućnosti i brojna poboljšanja. Smanjenje doze do 30 % bez ugrožavanja kvalitete slike sigurno će mnogim ženama značiti puno, a veća dijagnostička sigurnost neizmjerno je važna i našim liječnicima.

„Sretan sam da smo četvrt stoljeća naše Poliklinike obilježili puštanjem u rad mamografa s tomosintezom, jednog od najsuvremenijih uređaja za dijagnostiku tumora dojke te promovirali knjigu koja će našim pacijentima dati odgovore na brojna pitanja!“, izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ginekolog-onkolog.

Nakon 25 godina uspješnog rada Ljerka i Damir Eljuga izdali su knjigu „Odabrane teme iz ginekologije i senologije“. Na više od 150 stranica čitatelji će pronaći vrijedne informacije ali i rješenja koja će im pomoći. U knjizi su najvažnije teme s kojima se susreću u kliničkoj praksi i često ih u svakodnevnom radu, promatrajući i pregledavajući svoje pacijente, obrađuju multidisciplinarno, jer se na taj način postavlja ispravna dijagnoza bolesti, što će onda rezultirati provedbom uspješnog i učinkovitog liječenja.

U svečanom glazbenom dijelu proslave sudjelovali su Snježana i Dragan Rucner, Arijana Gigliani Philipp, Đani Stipaničev, Miljenko Đuran te kvartet prijatelja Damira Eljuge.