2 potpuno prirodna i učinkovita čistača za lice koji skidaju čak i najtvrdokorniju šminku

by | 10 kolovoza, 2020

Ako ste u potrazi sa savršenim proizvodom za čišćenje lica od šminke, a još uvijek niste našli onaj koji će biti potpuno prirodnog sastava, imamo rješenje za vas.

Svjesni smo da ona vodootporna, tvrdokorna šminka neće sići s mnoštvom micelarnih vodica i mlijeka za čišćenje lica, pa čak niti s gel čistačima za lice. Ono što vam treba je uljni čistač za lice, te dvostruko čišćenje kojim ćete odstraniti svu šminku i prljavštinu s lica prije nego legnete u krevet. Kupili ga ili koristili potpuno prirodni, ovisi što više odgovara vama i vašoj koži lica, jer nije svaka jednako osjetljiva ili čvrsta. Nekome može odgovarati kupovni, nekome isključivo potpuno prirodni, no svakako izbjegavajte alkohol u sastavu kako vam ne bi dodatno dehidrirao lice. Mi vam u nastavku donosimo dva prirodna rješenja koja će otopiti i najtvrdokorniju šminku.

1. Ulja
Ulja će najbolje otopiti svaku šminku s lica, pa i onaj tvrdoglavi vodootporni make up koji vam danima može ostati u porama lica. Osim što će ukloniti šminku, uklonit će i prljavštinu s lica, samo pazite na koji način nanosite ulje kako ne bi previše razvlačili kožu. Nježno kružnim pokretima masirajte ulje u lice i vidjet ćete kako se šminka topi, a čuvate prirodni lipidni sloj kože i štitite njenu barijeru umjesto da jr oštećujete što se često radi s agresivnim čistačima. Obavezno isperite lice drugim čistačem na bazi vode kako ne bi izazvali potencijalno nastajanje prištića. Koje ulje koristiti najviše ovisi o vašoj koži. Jojobino ulje najsličnije je prirodnom lučenju sebuma, ružino ili čak i suncokretovo koje nije toliko obrađeno, može vam odlično poslužiti. Kokosovo ulje ima puno veći potencijal začepiti pore, pa ako ste skloni tome – izbjegavajte ga.


2. Aloe vera
Postoji li išta za što aloe vera nije dobra? Kupite biljku i imat ćete masku za hidrataciju, kremu, tretman za prištiće i primer u jednom. Aloe vera gel jako je nježan pa neće oštetiti ili iritirati osjetljivo područje oko očiju, niti vas zamastiti ili potencijalno začepiti pore što mogu izazvati ulja kod osjetljive kože. Jednostavno natopite vaticu u svježi gel Aloe vere, te nježno počnite skidati šminku s lica. Pažljivo s očima, nemojte ih trljati, nego lagano tufer prislonite na oko i povucite nakon 30-ak sekundi što se natopilo. Dodatni savjet za jutarnju masku: natopljenu vaticu stavite u hladnjak preko noći i postavite na oči kako biste se probudili svježiji.

Foto: Unsplash