2 načina kako popraviti slomljeni nokat bez da ga morate rezati

by | 17 kolovoza, 2020

Ponekad nam slomljeni nokat baš prije događaja na koji moramo ići može upropastiti raspoloženje, pogotovo ako ste tako dugo pazili na njega.

Ako vam nedostaje određenih vitamina, ili ste ga jednostavno oštetili, vaše puštanje može rezultirati rezanjem svih noktiju zbog tog jednog koji vam je napravio problem. Kako biste barem na neko vrijeme uspjeli sanirati štetu, donosimo vam dva rješenja što učiniti.

Uvijek kod kuće imajte prozirnu tipsu
Čak i ako nemate umjetne nokte, ovo je dobar proizvod za kod kuće budući da vam može pomoći onda kad ga najviše trebate. Jednostavno ga skratite s obzirom na dužinu ostalih, nalijepite i stavite lak za nokte koji imate. Kao kratkoročno rješenje, nitko neće primijetiti da vam je samo jedan nokat različit jer dužina i boja su tu. Možete ga čak ostaviti dok ne izraste do željene dužine i jednostavno ukloniti umjetni nokat koji ste zalijepili. Pripazite da izaberete što tanje tipse i što kvalitetnije ljepilo kako ne bi dodatno oštetili nokat.

Ako vam je nokat napuknuo sa strane, iskoristite vrećicu od čaja
Ovo je jedan od najstarijih trikova koji doista funkcionira. Prije svega, izrežite mali dio vrećice čaja obraćajući pažnju na to koliki dio nokta vam je oštećen. Nanesite malo ljepila za nokte na slomljenu ploču nokte i pozicionirajte izrezanu vrećicu čaja na njega, pazeći da obuhvaća cijeli dio slomljenog nokta. Kad se potpuno osuši, ponovno nanesite ljepilo te ga suhog lagano isturpijate. Ploča nokta će biti glatka, a preko nje možete nanijeti lak.

Foto: Unsplash