10 najboljih frizura s dodjele Oscara

by | 1 ožujka, 2016

Američka filmska akademija nagradila je najbolje u filmskim kategorijama u prethodnoj godini, a mi ćemo se osvrnuti na najljepše frizure koje su glumice prošetale crvenim tepihom. Ovo je naših hair top 10 s dodjele Oscara!

88th Annual Academy Awards - Arrivals

10. Jennifer Lawrence

Za mnoge razočaranje večeri kada je o beauty looku riječ, Jennifer Lawrence odabrala je suviše neutralan look za svečanost kakva je dodjela Oscara. Kosa isfenirana ravno i podijeljena razdjeljkom na sredini previše je neformalna za ovakav tip događaja.

Tko se još našao na našoj top-listi najljepših frizura s dodjele Oscara pogledajte na sljedećim stranicama…

88th Annual Academy Awards - Arrivals

9. Saoirse Ronan

Još jednu neobaveznu frizuru vidjeli smo na mladoj Saoirse Ronan, jednoj od nominiranih za glavnu žensku ulogu. Raščupana i raspuštena kosa nikako nije pristajala uz glamurozan nakit i svjetlucavu haljinu, iako je svakako prikladna njezinim godinama.

88th Annual Academy Awards - Arrivals

8. Rachel McAdams

Nemaštovito i obično – tako bismo mogli opisati frizuru Rachel McAdams, inače nominiranu za ulogu u filmu Spotlight, nagrađenom kipićem za najbolje ostvarenje. Zalizana i skupljena kosa lijepo naglašava glumičino lice… i to je sve!

88th Annual Academy Awards - Arrivals

7. Charlize Theron

Kratku kosu nije lako stilizirati za crveni tepih, ali u tome je svakako uspjela Charlize Theron ovom neobičnom frizurom u stilu dvadesetih godina. Moramo priznati da joj pixie frizura odlično stoji i na sjajan način naglašava njezina ramena.

88th Annual Academy Awards - Arrivals

6. Lady Gaga

Iako je na trenutke bilo suviše očigledno da je u pitanju perika, frizura Lady Gage oborila nas je s nogu i još jednom potvrdila teoriju da joj look u stilu Marilyn Monroe odlično pristaje.

6

5. Cate Blanchett

Iako kritizirana zbog haljine, Cate Blanchett očarala nas je svojom šminkom, a pogotovo frizurom. Stiliziran kratki bob bolje je rješenje za glumicu od visoke punđe ili slične ekstravagantne i dramatične frizure.

7

4. Brie Larson

Zvijezda večeri i dobitnica nagrade za glavnu žensku ulogu, glumica Brie Larson, oduševila nas je svojom jednostavnom ali efektnom frizurom na kojoj se isticala elegantna ukosnica. Uz nju, svaki nakit bio je suvišan!

88th Annual Academy Awards - Arrivals

3. Julianne Moore

Glumica koja uvijek odiše elegancijom, Julianne Moore, plijenila je jednostavnim izgledom i nezahtjevnom frizurom koju i svaka od nas može nositi. Blagi valovi, razdjeljak na sredini i kosa zakačena iza ušiju učinili su njezinu frizuru izuzetno praktičnom i pristupačnom.

9

2. Olivia Wilde

Glumica koja voli odskakati od stereotipa odlučila se za netipičan izgled. Oliviji Wilde savršeno pristaje punđa napravljena od pletenica, koju ne viđamo često na crvenom tepihu.

10

1. Alicia Vikander

Dobitnica Oscara u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge, švedska glumica Alicia Vikander, po našem izboru nosila je naoriginalniju frizuru. Polurep s gornjim dijelom skupljenim u punđu izuzetno je moderan i trendi, a ujedno ga je i lako kopirati. Svaka čast!

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images