Ova zdrava verzija nachosa idealna je za subotnje binganje serija

by | 28 studenoga, 2020

Jede vam se salata, no trenutačno vam nije do hladnih verzija kakve smo jeli donedavno već želite topli obrok? Ova kreativna verzija nachos salate prepuna sira mogla bi biti baš za vas.

Izaberite zelenje poput rukole, endivije, maslačka ili potočarke kako biste ovom jelu dodali pikantniji okus.

“Ključno je kombinirati ih sa sastojcima koji su jednako robusni i koji također ublažavaju njihovu gorčinu”, kaže Joshua McFadden, chef i vlasnik Ava Gene’s i Cicoria u Portlandu, Oregon, te autor Six Seasons: A New Way With Vegetables za Shape. Potražite sastojke koji imaju slatke note, poput balsamico octa ili kremaste note, poput sira, a možete isprobati i Cezar salatu s gorkim povrćem. (Pročitajte: Pročitajte: Recept od 3 sastojka za zdravu slasticu koju ćete obožavati)

“Bogati dressing, slani inćuni i masnoće sira savršeno se spajaju u zalogaj sa zelenjem”, kaže McFadden. Za još pikantnije jelo “popržite listove na tavici s dosta balzamičnog octa i sirom jakog okusa”.

Zelena salata s hrskavim radičem, rukolom i umućenim sirom mogla bi postati i vaš favorit. Ovo jelo je poput vrhunskog recepta za zdrave nachose. (Upozorenje: Možda će vam trebati vilica za ovo.) (Pročitajte: Najjednostavniji zeleni curry koji ćete pripremiti u 20 minuta)

Gorka zelena salata s topljenim sirom

Trajanje pripreme: 30 minuta
Za 6 osoba

Sastojci:
3 žlice vinskog octa
¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol i svježe mljeveni papar
1 velika glava radiča, krupno narezana
vezica rukole
120 grama starog sira Taleggio ili fontina, naribanih (zamjena može biti i ementaler)
½ šalice grubo nasjeckanih lješnjaka
Balzamični ocat za dressing

Priprema:
U velikoj posudi umutite crveni vinski ocat s maslinovim uljem i dodajte sol i papar. Dodajte radič i rukolu, pomiješajte i začinite po ukusu.

Salatu rasporedite u posudu koja može u pećnicu, poput pleha, pa na nju stavite sir. Pecite salatu samo dok se sir ne istopi, otprilike 1 minutu. Po vrhu posipajte pečene lješnjake i dodajte malo balzamičnog octa. Servirajte odmah.

Foto: Anton Nikolov / Unsplash

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.