Zašto biste trebali koristiti ulje za usne umjesto balzama

by | 30 listopada, 2020

Ako su vam usne suhe i iziritirane zbog maski za lice koje nosimo već par mjeseci ili ako u hladnim danima koža na njima ima tendenciju pucati i boljeti, znajte da niste jedini. Srećom, postoji mnoštvo proizvoda za usne koji hidratiziraju i omekšavaju ovu tanku kožu.

Međutim, jedan proizvod kojim možda još uvijek niste upoznati posebno je dobar za sve one koji imaju probleme ovoga tipa – stručnjaci kažu da zapravo djeluje bolje od bilo čega što ste do sada probali – ulje za usne.

O prednostima ovog ulja pričala je i dermatologinja Mamina Turegano za časopis Shape:

“Balzami za usne obično se rade od sastojaka poput pčelinjeg voska, shea buttera i/ili lanolina (vuneni vosak), koji služe za zaštitu i vlaženje kože, ali koji imaju samo privremeni efekt. Ovo je i razlog zbog koga mnogi ljudi postaju ovisni o balzamu – stalno imaju potrebu ponavljati ovu radnju koja pruža osjećaj ugode”, objašnjava ona.

S druge strane, ulja za usne sastoje se od ulja badema, masline, jojobe, kokosa, avokada, sjemena konoplje, ricinusa i šipka. Ovi prirodni sastojci sadrže masne kiseline, vitamine i antioksidanse pa su samim tim mnogo hranjiviji i hidratantniji za usne, objašnjava dr. Turegano. (Pročitajte: Možete imati mekše i punije usne bez troška, koristeći preparate koje imate doma)

Jedna od ključnih razlika je i ta što ulje za usne ne stvara onaj kremast osjećaj kao balzami – ali to im je zapravo prednost. Ulje za usne ima jaču povezanost sastojaka koja im omogućava dublje prodiranje u kožu.

“S obzirom na to da ulja mogu lakše prodrijeti kroz slojeve kože, sami tim su hranjivija i hidratantnija”, ističe ova dermatologinja.

Osjećate li da melem za usne koji godinama koristite više ne djeluje kako treba, bez obzira koliko često ga stavljate? Vrijeme je da prijeđete na ulje za usne po izboru, kako biste ovaj senzualni dio tijela učinili što ljepšim i nježnijim. (Pročitajte: Ova manje poznata kiselina kožu čini zdravijom i odgađa pojavu bora)

Foto: Guliver/Thinkstock

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.