Za ovim TikTok izazovom poludio je cijeli svijet, evo kako ga izvesti pravilno

by | 25 listopada, 2020

Ako ste već vidjeli ovaj izazov, zasigurno ste ga poželjeli isprobati. Cilj je odjenuti majicu dok stojite na rukama, a noge podići u zrak. To podrazumijeva da cijelu težinu vlastitog tijela držite samo na jednoj ruci.

Osobni trener Gunnar Peterson smatra da je to vrlo zabavno, no istovremeno jako zahtjevno. “Ovaj potez je simpatičan i zabavan poticaj da se aktivira i pokaže snaga gornjeg dijela tijela. No, s druge strane, izazov je poprilično rizičan jer zahtijeva da osoba duži vremenski period stoji okrenuta naopako. Dok odijeva majicu, postoji vrlo velika vjerojatnost da će se okliznuti i pasti, što se mnogima i dogodilo”, rekao je Peterson za Health.

@kaileymaurer

Handstand T-Shirt Challenge without the wall!!! 🤸‍♂️🙃 This was really tricky! #handstandtshirtchallenge

♬ original sound – Kailey Maurer

Popularni izazov zahtijeva veliku snagu gornjeg dijela tijela dok se oslanjate uz zid ili balansirate u zraku. Kako onda povećati vlastitu sigurnost? Najprije se pripremite: uvjerite se da je područje oko vas sigurno, bez oštrih predmeta koji vas mogu ozlijediti u slučaju pada. Udaljite se od svega onoga što možete zakačiti nogom (TV, police, stol) i vježbu radite na sredini prostorije. Pokret izvedite na tepihu ili parketu, a nikako na prostirci koja se može izgužvati ili dovesti do pada.

Onima koji nisu u kondiciji Peterson savjetuje da vježbu ne izvode jer vrlo lako može doći do ozljede. Atletičarka Lolo Jones ovaj je izazov dovela na višu razinu tako što je odjenula dvije majice te ispila gutljaj vina.

Foto: Nathaniel Vala/Unsplash