Volite rolanje? Poznata glumica će vas nasmijati i podsjetiti na to koliko je ova aktivnost korisna za tijelo i um

by | 8 studenoga, 2020

Jedan od najvećih fitness trendova koji se vratio na velika vrata tijekom karantene i koji je zaludio i mnoge poznate holivudske dame je – vožnja koturaljki. Kako se ludo zabavlja sada nam je, osim Courteney Cox i Ashley Graham pokazala i Kerry Washington. Doduše, Kerry je otišla korak dalje i otkrila nam koliko nezgodno može biti učenje rolanja.

U objavi na Instagramu, zvijezda serije Scandal i filma Django Unchained podijelila je s fanovima video koji je nazvala “Koturaljkanje na Instagramu vs. u stvarnosti”. Jedan video tako prikazuje genijalnu djevojku koja profesionalno rola i koja je postala svojevrsna internet senzacija, Oumi Jantu, koja izgleda nevjerojatno graciozno dok se kreće na kotačima, dok drugi prikazuje Kerry, koja se svim silama trudi oponašati je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

@oumi_janta you’re my ROLL model 😂

Objavu dijeli Kerry Washington (@kerrywashington)

Kao i mnogo ljudi na društvenim mrežama, i glumica je ovog ljeta bila očarana Oumijinim besprijekornim pokretima. Još u srpnju, glumica je retvitala snimku Oumi na koturaljkama i napisala: Održava li ona online satove??? Hoću se prijaviti. Da kupim koturaljke ili role?

Kerry je ipak odlučila ugledati se na svog idola te se odlučila za koturaljke. Priznat ćemo, ne ide joj baš kao i Oumi, ali daleko od toga da se ne zabavlja.

(Pročitajte: Ova plesna vježba učvrstit će vaše tijelo te vas dovesti do potpune transformacije)

Rolanje – zabavan i odličan kardio

Bez obzira na to nalikuje li vaša vožnja rola više na ovu glumice nego onu profesionalca, ovaj oblik treninga može biti “super učinkovit trening za izdržljivost, snagu i razvoj mišića”, rekao je ranije trener Beau Burgau. Vožnja koturaljki je uglavnom usmjerena na donji dio tijela, uključuje kvadriceps, gluteus, kukove i donji dio leđa, ali ne isključuje skroz core.

“Morate koristiti core mišiće da bi tijelo bilo stabilizirano, što zauzvrat pomaže u poboljšanju ravnoteže, kontrole i koordinacije”, objasnio je Burgau. Osim toga, kako je dodao, ova vožnja je odličan oblik kardio vježbi jer imate sve aerobne beneficije s manje rizika od ozljeda u usporedbi s drugim vrstama kardio-sporta, poput trčanja. (Pročitajte: 5 plesnih YouTube kanala uz koje ćete oblikovati tijelo i zabaviti se)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli O U M I J A N T A (@oumi_janta)

Međutim, prave su blagodati ove vožnje, ako je za pitati Oumi, osjećaj koji ima dok se vozi.

“Voljela sam plesati i prije (nego što su moje video snimke vožnje postali viralni), ali s koturaljkama se osjećam više povezano sa svojim tijelom”, rekla je Oumi.

“Vožnja koturaljki zahtijeva vezu um-tijelo jer je to ipak stečena vještina”, ponovio je Burgau u svom intervjuu za Shape. “Hodanje i trčanje dolaze prirodnije i kao instinkt, a pošto je kretanje na koturaljkama ili na rolama naučen pokret, ona vas održava prisutnim i u trenutku, što je odlično.”

Pred nama je zasigurno još sunčanih dana, pa ako već niste isprobali rolanje ili koturaljkanje, vrijeme je, jer ovo je odličan način da angažirate i svoj um i tijelo.

Foto: Guliver/Getty Images

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.