Video žene koja je u devetom mjesecu trudnoće pretrčala 1,5 kilometar u osam minuta postao je viralan

by | 24 listopada, 2020

Trčanje u trudnoći? Zašto ne? Barem ako pitate ovu trudnicu

Pretrčati kilometar za malo više od 5 minuta je nešto čime se definitivno možete ponositi bez obzira na vaš status. Ali, to napraviti u devetom mjesecu trudnoće je nešto sasvim drugo. Time stječete pravo hvaliti se ostatak života. Jedna dama, koju je svjetska javnost upoznala preko društvene mreže TikTok, napravila je upravo to, zbog čega danas o njoj svi pričaju.

Na videosnimci, koju je na TikTok postavio njezin suprug Mike Myler, vidimo trudnicu Makennu Myler koja u devetom mjesecu trudnoće trči krugove oko staze za trčanje. Mike tijekom cijelog videa komentira napredak svoje žene i bodri je, a pritom svojim pratiteljima na TikToku i Instagramu pokazuje štopericu u vremenu kad njegova supruga istrčava drugi krug, na oko 02:40. Na kraju otkriva i njezino ukupno vrijeme (05:25), u kojem je prešla nešto više od 1,5 kilometar.

Kako kaže Mike, nakon ovoga budućoj majci svog djeteta duguje 100 dolara s obzirom na to da su se kladili kako ne može prijeći milju (1 milja=1.6 kilometara) za manje od osam minuta. Video koji je Mike objavio na TikToku prošlog tjedna skupio je za sada oko 3,4 milijuna pregleda. “Neka netko provjeri Guinnessovu knjigu rekorda. Moja supruga je apsolutni šampion”, napisao je uz video.

(Pročitajte: Može li trčanje oblikovati mišiće i koje su prednosti trčanja u grupi?)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mike Myler (@mike.myler)

 

Trčanje u trudnoći?

U nekom od prethodnih videouradaka Mike je podijelio s fanovima i informaciju da su njih dvoje zajedno trčali tijekom nekoliko mjeseci njezine trudnoće. “Makenna je u 12. tjednu trudnoće, a njezin liječnik kaže da je u redu da trči”, rekao je tada u videu. “Upravo smo prešli 16 milja (25,5 kilometara) u tempu od sedam minuta. Posljednja milja bila je u trajanju od šest minuta. Vukla me cijelu stazu s bebom u trbuhu. Imam fit ženu”, objasnio je ponosni suprug tada.

Inače, uz suglasnost liječnika, u redu je nastaviti trčati tijekom cijele trudnoće (ipak, da razjasnimo – trudnoća nije vrijeme da počnete s trčanjem). Prilagođavanja, poput praćenja pulsa, uključivanja treninga snage u rutinu i slušanje tijela pomoći će vam da trčanje tijekom trudnoće bude sigurno i ugodno.

(Pročitajte: Ovu kratku vježbu možete raditi doma, a donijet će rezultate kao odlasci u teretanu)

Za Makennu ovo je bio izazov, iako u videu izgleda kao da je to odradila kao od šale. “Težina trbuha doista je odredila moj ritam trčanja”, rekla je za Today. “2,5 kruga trčanja bilo je prilično ugodno, ali od tog trenutka moja se forma pokreta pretvorila više u stil carskog pingvina, kretanje u stranu uz kretanje prema naprijed”, našalila se buduća mama na temu – trčanje u trudnoći. Usprkos tome, dodala je: “Moje tijelo je naviklo na velike kilometraže i treninge snage.”

“Stil carskog pingvina“ ili ne, njezine trkačke sposobnosti nesumnjivo su impresivne.

Foto: Guliver/Thinkstock

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.