Što je točno Xeomin, metoda koju Gwyneth Paltrow koristi umjesto botoksa u borbi protiv bora?

by | 9 prosinca, 2020

Prije samo nekoliko godina, Gwyneth Paltrow izjavila je u intervjuu za Harper’s Bazaar da nikad više neće stavljati botoks. Nagrađivana glumica otkrila je da je imala loše iskustvo s injekcijama i da bore na čelu i ostatku lica više neće tretirati na taj način. “Izgledala sam šašavo. Nalikovala sam na Joan Rivers”, šalila se glumica.

Oni koji je prate na Instagramu bili su zbunjeni kada je svojedobno izjavila da (u posljednjih nekoliko godina) koristi injekcije koje smanjuju bore između obrva. I ne samo što se deklarira kao obožavatelj Xeomina nego je postala njihovo zaštitno lice.

“Dobro se hranim, vježbam, imam nevjerojatne Goop proizvode i sve ostalo… Ali ponekad vam treba mala pomoć”, rekla je Gwyneth.

Injekcije je počela koristiti prema preporuci prijatelja, plastičnog kirurga, a nakon što ih je isprobala, oduševila se prirodnim rezultatom. “Izgledala sam kao da sam baš dobro odspavala.” (Pročitajte: Kako se riješiti bora na dekolteu?)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Bore na čelu tretira pomoću injekcija

Po čemu se injekcije koje sada koristi razlikuju od botoksa? Xeomin je lijek koji prepisuje liječnik i koristi se za privremeno poboljšanje izgleda bora između obrva. Injekcija se ubrizgava u mišiće oko tog područja, a cijeli proces traje oko 15 minuta, kako stoji na službenoj stranici.

Jedan od sastojaka lijeka je botulinski toksin tipa A, dobiven od bakterije Clostridium botulinum. (Imajte na umu da, iako je ovo isti toksin koji uzrokuje botulizam, rijetku, ali ozbiljnu bolest koja napada živce, botulinski toksin može biti koristan kad se koristi pravilno i u malim dozama.) (Pročitajte: Jennifer Lopez otkrila korake i tajnu svog mladolikog izgleda)

Injekcija djeluje kao neuromodulator i smanjuje bore nastale ponavljanim izrazima lica (poput mrštenja ili podizanja obrva). Djeluje tako što opušta mišiće lica i tako ublažava linije oko očiju, čela i usta. Prema riječima onih koji je koriste, rezultati injekcije traju do tri mjeseca.

Po čemu se Xeomin razlikuje od botoksa, kada im je glavni sastojak isti? Za razliku od botoksa, ta injekcija ne sadrži dodatne proteine koji, po nekim teorijama, mogu izazvati imunološki odgovor u tijelu. Osim toga, smatra se i da je manje alergen, iako to nije znanstveno dokazano. (Pročitajte: Što je “Choc Choc” metoda njege lica i zašto su svi odjednom poludjeli za njom?)

Foto: Leon Bennett/Getty Images via Guliver

HEALTH

© 2020 HEALTH MEDIA VENTURES INC. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD HEALTH US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ ODOBRENJE HEALTH MEDIA VENTURES INC. REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DIJELOM, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE JE ZABRANJENA.