Sezona Jarca: Što nam donosi siječanj 2021.?

by | 24 prosinca, 2020

Energija Jarca pratila je cijelu 2020. godinu i označit će njezin kraj. Što nam donosi siječanj 2021. i ovi posljednji dani prosinca?

Svake godine, otprilike između 22. prosinca i 19. siječnja, Sunce prolazi kroz razdoblje praktičnog i racionalnog Jarca. Bez obzira na to koji ste znak, energiju Jarca tada nesumnjivo osjećate. Astrologija kaže da su Jarčevi oni koji će se svojim marljivim radom i upornošću uspeti na vrh svake planine. Rade planski i to je ključno za njihov uspjeh. Privatno, oni su okrenuti k obitelji i tradicionalnim vrijednostima.

Zato nije ni čudo što se u ovom trenutku okrećemo najbližima i s njima slavimo. S aspekta astrologije, nije čudno ni to što donosimo novogodišnje odluke i strategije.

Zavirite u budućnost – što donosi sezona Jarca

Sve borbe, promjene, nada i mrak koje smo doživjeli ove godine sada su na vrhuncu. To i jest prikladno jer je cijelu ovu godinu obilježila energija Jarca. Rezultat te energije bio je fokus na konzervativne ideale, pokušaji zadržavanja vlasti te stari “načini” koji su odgovarali na neizbježno progresivnu budućnost tako što su se ukopavali ne dajući svoje položaje.

Premda nas Sunce nastavlja podsjećati na spomenuta vremena sve do 19. siječnja, Saturn i Jupiter su napustili polje Jarca i prešli u potpuno drukčijeg Vodenjaka te su se 21. prosinca našli u Velikoj konjunkciji, o kojoj smo vam bili pisali. Ovo se može smatrati prvom rečenicom novog poglavlja. A to poglavlje nam donosi inovacije, napredak, usmjerenost na zajednicu umjesto na “sebe”, lomljenje svega tradicionalnog.

Ovaj mjesec u Jarcu zato može izgledati kao vožnja na rollercoasteru.

Prva stanica: 23. prosinac. Trenutak u kojem se Mars koji je u Ovnu nalazi u kvadratu s Plutonom. Svi koji su na položajima ili su utjecajni, morat će se jako potruditi da ih i zadrže.

Sljedeći datum za pamćenje je 25. prosinac. Tog će dana vladar komunikacija, Merkur, izgraditi trokut s Uranom. Nagradit će nas sve radoznalošću, novim idejama, odličnim timskim uspjesima.

Tjedan prije Nove godine svakako će biti dinamična. Tog 29. prosinca čeka nas pun mjesec u brižnom Raku i on će nas natjerati da budemo sentimentalni.

Dan kasnije, 30. prosinca, romantična Venera sreće sanjara Neptuna i stvara nam potpunu zabunu u ljubavnim odnosima.

Što nas čeka u siječnju?
Merkur će se 4. siječnja sresti s Plutonom. Ovaj par planeta će nam dozvoliti da obradimo i prihvatimo svoje duboke emocije. To će nam pomoći da riješimo neka emotivna pitanja koja dugo vučemo za sobom.

Da naplati sve dobro što je napravio, nepredvidljivi Merkur će se 8. siječnja naći u kvadratu s Marsom. Pritom, Mars dva dana ranije ulazi u Vodenjaka. Ovih dana izbjegavajte rasprave, jer će svi biti skloniji bijesu i agresiji. Mogli biste reći nešto zbog čega ćete požaliti.

Ako izbjegnete ovu raspravu, već 9. siječnja bit ćete nagrađeni romantičnim iznenađenjem ili nekom zabavom. Tada će se Venera naći u odličnom položaju spram Marsa. Uživajte!

Već 13. siječnja stiže nam doza optimizma zahvaljujući susretu Merkura i Jupitera u Vodenjaku. Dani radosti traju sve do 13., jer će se u harmoničnim odnosima naći i Venera i Uran.

Društvu značajnih planeta u Jarcu 8. siječnja će se pridružiti i Venera. Spoj Venerine i energije Jarca, dobar je za one koji razmatraju bračnu terapiju ili rješavaju neka pitanja u odnosu. Ako ste sami, sada se možete nadati romantičnom poznanstvu kroz krug kolega.

Uran će krenuti retrogradno 14. siječnja i omogućiti nam da primijetimo sve promjene na vrijeme i reagiramo.

Do 19. siječnja, planete će nas pripremiti za sve promjene koje donosi Doba vodenjaka. Važno je samo da ne propustimo posljednje lekcije koje nam donosi konzervativni i vrijedni Jarac.

Foto: LightFieldStudios/Getty Images via Guliver

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.