Samo jedna riječ pomoći će vam zadržati pozitivu i svakodnevno prakticirati zahvalnost

by | 19 prosinca, 2020

Mantra koja je poznatoj glumici u život donijela pozitivne promjene

Model i glumica Molly Sims (46) fokusirana je na pozitivno razmišljanje čak i u ovim izazovnim vremenima. Bivša zvijezda iz serije Las Vegas vjeruje da promjenom svojih misli može podsjetiti sebe na dobre stvari u vlastitom životu i biti zahvalna na njima.

“Moja mantra je ‘mogu’ umjesto ‘moram'”, rekla je Molly za Health. “Riječ je o pozitivnom mentalnom pomaku, o tome da treba biti zahvalan. Mali i jednostavan trik kojim sam sebe naučila kontrolirati kada postanem frustrirana.”

Glumica kaže da ovaj trik koristi tijekom dana kako bi olakšala svoje poslove i zadatke te ih učinila jednostavnijima. Kada treba pomagati svom djetetu s učenjem, spremati večeru za svoju obitelj ili kad odlazi na posao, Molly samu sebe podsjeti na to koliko je zapravo sretna što sve to može raditi. (Pročitajte: Ne znate kako izaći na kraj sa stresom? Kate Hudson ima metodu koja bi vam mogla koristiti)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Molly Sims (@mollybsims)

“Kad idem na neki sastanak i pitam se: ‘Zašto moram ići na ovaj sastanak’, sama sebi odgovorim: ‘Mogu ići na ovaj sastanak, imam priliku da me ljudi čuju, imam priliku imati glas i mišljenje'”, objašnjava glumica.

Glumica je ovu mantru naučila kad je pisala knjigu i kad je počela razmišljati o načinima kako bi se konstantno mogla podsjećati na to koliko je zahvalna na svakom danu svog života. Napravila je listu stvari zbog kojih je sretna da ih “može” napraviti, a ne da ih “mora” napraviti, što je promijenilo njezino raspoloženje i poglede na život. (Pročitajte: 3 stvari koje si govorite, a koje nisu dobre za vaše mentalno zdravlje)

“Koristim ovu mantru kad se osjećam preplavljeno, kad osjećam da nemam strpljenja”, rekla je. “Upotrebljavam je često tijekom dana, tijekom tjedna. Otkako je u mom životu, već nekoliko godina, napravila sam velike promjene”, izjavila je Molly Sims za Health.

Foto: Gabrielle Henderson/Unsplash

HEALTH

© 2020 HEALTH MEDIA VENTURES INC. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD HEALTH US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ ODOBRENJE HEALTH MEDIA VENTURES INC. REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DIJELOM, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE JE ZABRANJENA.