Poznata glumica ima brutalno iskrenu poruku za sve koji i dalje ne žele nositi zaštitnu masku

by | 26 prosinca, 2020

Sophie Turner nije samo kraljica Sjevera, ona je jednostavno kraljica.

Poznata po tome što nema dlake na jeziku, nekadašnja glumica serije “Game of Thrones” svojedobno je adresirala problem influencera koji promoviraju upitne dijetetske proizvode, u svom se stilu osvrnula na ljude koji su kritizirali njezin odlazak na Black Lives Matter proteste, a “poklopila” je i sve slavne osobe koje su se protivile karanteni.

Sada su se pak na udaru Sophie našli oni koji i dalje smatraju da nam zaštitne maske nisu potrebne. U sjajnom kratkom videu na svom profilu, Sophie je kratko poručila: “Ako ja mogu nositi masku tijekom porođaja, možete i vi nositi masku u shopping centru. Kraj priče”. (Pročitajte: Naočale vam se magle zbog nošenja maske? Postoje trikovi pomoću kojih ćete to spriječiti)

Podsjetimo se, Sophie Turner i njezin suprug Joe Jonas postali su roditelji u srpnju, a njihova kćerkica Willa je prvo dijete zvijezde kultne serije “Game of Thrones”.

Sophie je u svom videu iskoristila neobičnu igru riječima. Svoj Story zaključila je frazom “That’s the tea” (kraj priče) što u doslovnom prijevodu znači “to je čaj” i otpila gutljaj iz velike termosice.

Kraljica Sjevera podigla prašinu na društevnim mrežama

Ova oštra, jednostavna, ali i emotivna poruka koju su poslale Sophie Turner i njezina maska na porođaju odmah je izazvala reakcije njezinih pratitelja:

“Nosite prokletu masku. Kraj priče.”

“Ako želite kraj pandemije, poslušajte Sophie i nosite masku. Nije tako teško.”

Sophie Turner nije jedina zvijezda koja je preuzela na sebe misiju širenja svijesti o prevenciji koronavirusa. Na samom početku, u ožujku, Demi Lovato, Millie Bobby Brown i Eva Longoria reagirale su na društvenim mrežama. Jennifer Aniston apelirala je na sve da nose maske dok joj se prijatelj borio za život. (Pročitajte: Kako pravilno zbrinjavati zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva nakon korištenja?)

Njihovi apeli nisu bez razloga. Medicinske studije stalno iznova pokazuju da je, uz socijalnu distancu, nošenje maske najdjelotvorniji način za suzbijanje koronavirusa. Istraživanja u Americi pokazala su da bi bilo spašeno oko 130.000 života ako bi 95 posto Amerikanaca nosilo masku kada izađe iz kuće. Baš kao što Sophie kaže: kraj priče.

Foto: Mike Coppola/Getty Images via Guliver

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.