Ovo su najimpresivniji fitness rekordi 2020. godine

by | 4 siječnja, 2021
fitness rekordi 2020

Trka u devetom mjesecu trudnoće? Više od 700 burpeesa za jedan sat? Obaranje četiri Guinnessova rekorda? Da, moguće je. Ovo su samo neki od fitness pothvata koji su ostvareni u 2020. godini.

Svatko tko je preživio ovu godinu svojevrstan je pobjednik. Ipak, neki su pojedinci uspjeli pobijediti sami sebe i završiti na listi najimpresivnijih fitness rekorda u 2020. godini.

U godini obilježenoj vježbanjem kod kuće i “napravi sam” opremom, ipak su zabilježeni pothvati opakih sportaša. Njihova odlučnost i volja da postignu svoje ciljeve usprkos pandemiji i okolnostima definitivno je za divljenje.

Ovi ljudi i njihovi najimpresivniji fitness rekordi bit će naša inspiracija za 2021. godinu:

Trudnica istrčala više od milje za pet minuta

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mike Myler (@mike.myler)

Za većinu, istrčati milju i pol (2,4 kilometra) uopće nije lako. Ako se kao zahtjev postavi da se ti kilometri istrče za 5,5 minuta, bit će još manje onih koji će uspjeti. A što ako vam kažemo da je upravo to napravila žena u devetom mjesecu trudnoće? Makenna Myler, trkačica iz Utah, upravo je to napravila. Njezin uspjeh je u listopadu postao viralan nakon što je suprug Mike postavio video na Tik Tok. (Pročitajte: Video žene koja je u devetom mjesecu trudnoće pretrčala 1,5 kilometar u osam minuta postao je viralan)

Trenerica napravila 730 “burpeesa” u sat vremena

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CBC News (@cbcnews)

Budimo realni, burpee izdržaj je jedna od ubitačnih vježbi. Ali, jedna osobna trenerica postat će legenda nakon što je uspjela napraviti ovu vježbu čak 730 puta za sat vremena. Alison Brown iz Ontarija u Kanadi ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda zahvaljujući ovom pothvatu. Za BBC je izjavila da su joj glavna motivacija bili sinovi. Jednostavno, željela je pokazati im da je svaki cilj dostižan ako mu se posvetiš.

Čovjek koji je na medvjeđi način ispuzao cijeli maraton

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Devon Lévesque (@devonlevesque)

“Bear crawls” ili medvjeđe puzanje jedna je od najzahtjevnijih vježbi za trup. U stanju su izvesti nekoliko serija samo oni u top-formi. Pa, ipak, Devon Lévesque, trener koji ima 28 godina iz New Jerseyja na ovaj način je prepuzao kompletnu dužinu maratona. Dakle, više od 40 kilometara. Lévesque je svojim pothvatom želio skrenuti pažnju na mentalno zdravlje veterana. Njegov otac, i sâm veteran, ubio se, i to je nagnalo ovog trenera na reakciju.

Paraplegičar isplivao 150 krugova u jednom danu

Australac Luke Whatley, nepokretan od struka nadolje, preplivao je 150 krugova u olimpijskom bazenu. Na taj način želio je obilježiti 3. prosinca, Dan osoba s invaliditetom. Da bi postigao svoj cilj proveo je čak 10 sati u bazenu. Ovo će, što se njega tiče, postati tradicija. Prvi put, Whatley se bacio na zadatak 2019. godine i tada je isplivao 100 krugova.

Profesionalna vozačica koturaljki oborila svjetski rekord

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tinuke’s Orbit (@tinukes_orbit)

Tinuke Oyediran, profesionalna vozačica koturaljki, još je jedna žena koja je prošle godine oborila službeni rekord. Njezino ime stoji u Guinnessovoj knjizi rekorda uz napomenu da je napravila najviše zvijezda na rolama tijekom jedne minute. Ova je žena uspjela napraviti čak 30 zvijezdi i još 70 okreta.

Obitelj iz Irske oborila četiri rekorda iz humanosti

Obitelj Hickson uspjela je oboriti čak četiri rekorda iz Guinnessove knjige i to sve kako bi podržala humanitarne akcije. Prvo je 40-godišnja Sandra pretrčala 8 milja s 20 kilograma na leđima. Njezin suprug Nathan nosio je 30 kilograma duž 6,5 milja, a potom još 50 kilograma duž 7,3 milje. Sandrin brat, Jason, nosio je osobu tešku 50 kilograma da bi oborio rekord. Svi ovi rekordi još čekaju službenu provjeru i upisivanje u Guinnessovu knjigu rekorda.

Fitness trenerica realizirala 48-satni izazov za samo 21 sat

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rise Challenge Events (@rise_challenge_events)

Ovaj fitness izazov zovu vražjim, a to nije ništa čudno kad čujete što sve podrazumijeva. U prvom danu, obavezni ste napraviti sljedeće: istrčite 25 milja, 3000 trbušnjaka, 1100 Jumping Jacks i još oko 2000 izdržaja. Drugoga dana na redu su: 25 milja trčanja i 1200 različitih vježbi za trup koje se moraju izvesti s ruksakom od 15 kilograma na leđima. Tammy Kovaluk, trenerica iz Oregona, napravila je sve ovo za 20 sati i 51 minutu. Usput je prikupila više od 2000 dolara za zbrinjavanje životinja.

Prva žena koja se uspela na El Capitan za jedan dan

Emily Harrington je tri puta pokušala slobodan uspon na El Capitan, planinu u Nacionalnom parku Yosemite. Želju da se popne na ovaj vrh u Americi umalo nije platila glavom. Jedva je preživjela pad 2019. godine. Ovaj uspon bio joj je potreban da nauči kako reagira na rizik i koje je to rizike spremna preuzeti na sebe. Također, kaže da je naučila puno o svojoj izdržljivosti.

Foto: jacoblund/Getty Images via Guliver

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.