Ovo je najprodavaniji model bijelih tenisica posljednjeg desetljeća

by | 20 prosinca, 2020

Ako ste u nekom trenutku u skorijoj prošlosti krenuli u potragu zvanu – savršene bijele tenisice – vjerujemo da ste čuli za adidas Stan Smith model. Njihova udobnost, dizajn koji je lako uklopljiv uz različite stilove i cijena, učinili su ih jednim od najprodavanijih tenisica svih vremena kada je spomenuti brend u pitanju.

Malo povijesti ovih tenisica: Prvi put se ovaj model tenisica pojavio se 60-ih godina prošlog stoljeća, a prvotno ime dobile su po francuskom tenisaču Robertu Hailletu. Sedamdesetih godina preimenovane su i nose ime američkog tenisača Stana Smitha. Adidas je prestao proizvoditi ove tenisice 2012. godine, a zatim su ponovo izbačene u prodaju 2014. godine kada su napravile veliki modni boom. Točnije, one su najprodavanije tenisice posljednjeg desetljeća, kako prenosi Vogue Paris, a otkriva platforma Stylight.

Očekivano, ove tenisice mogu se vidjeti na brojnim poznatim ličnostima. Meghan Markle je tako zamijenila svoje Veja tenisice u kojima smo je ranije često viđali upravo Stan Smith modelom, a u njima je i redovito viđana i Victoria Beckham, baš kao i Jennifer Garner, koja u najpopularnijim tenisicama prošlog desetljeća često šeće. Posljednjih smo godina Stan Smith model viđali i u modnim kombinacijama Taylor Swift, Gigi Hadid, Zendaye, Kendall Jenner…

Na tržištu postoje brojne verzije Stan Smith tenisica, od klasičnih sa zelenim detaljem iza zgloba, preko potpuno bijelih, pa sve do modela sa šljokicama. Tu je i veganski model zahvaljujući kojem ove legendarne tenisice napokon mogu nositi i vegani. Veganski model dolazi u klasičnoj varijanti, sa zelenim i crnim detaljem, a trenutačno su na službenoj adidas stranici na sniženju.

Tražite li savršene bijele tenisice koje ćete moći nositi u nebrojenim kombinacijama, na posao i u slobodno vrijeme, razmislite o ovom ikoničnom adidas modelu.

Foto: www.adidas.com

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.