
Cool igre domaćeg brenda začinit će vam Valentinovo. I mi jedva čekamo isprobati!
Tražite li ideju kako provesti ovogodišnje Valentinovo, mi vam donosimo ideju! Iza ove fantastične inicijative stoji Antonija, cura koja stoji, ...
Ako vam je dosadno i želite se nekako zabaviti, a ujedno i osladiti, vrijeme je da se primite kuhače. Među receptima koje svakako morate isprobati je i onaj za banana kruh. No što ako nemate sve sastojke pri ruci? U tom slučaju, trebate znati koji su mogući supstituti.
Tvrtka Gousto kaže da postoji puno ideja kad je u pitanju banana kruh i da se možete poigravati sastojcima, a ne nužno juriti u dućan po nešto što vam nedostaje, a nalazi se u izvornom receptu.
Za dobar banana kruh važno je samo da je kora banane tamnožuta, odnosno prekrivena tamnim mrljama i mekana.
Sastojci:
– tri izgnječene zrele banane
– 285 g brašna
– žličica sode bikarbone
– prstohvat soli (izostavite ako koristite slani maslac)
– 110 g maslaca ili 80 ml maslinovog ili biljnog ulja
– 225 g smeđeg šećera
– dva jaja
– četiri žlice jogurta pomiješane s 25 ml mlijeka ili 80 ml mlijeka pomiješanog sa žličicom octa ili soka od limuna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje veličine 20 cm x 12,5 cm.
U velikoj posudi pomiješajte brašno i sodu bikarbonu. U drugoj posudi izmiksajte maslac (ili ulje) i šećer. Dodajte jaja, banane koje ste zgnječili vilicom i mješavinu jogurta i mlijeka ili mlijeka i octa (soka od limuna). Pomiješajte nježno miksajući smjesu s brašnom.
Prelijte smjesu u kalup za pečenje. Pecite otprilike 75 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Ostavite banana kruh u kalupu otprilike 30 minuta dok se ne ohladi, a onda ga izvadite i poslužite.
Dobar tek!
Photo by Craig Dennis from Pexels