Ova genijalna 81-godišnja fitness influencerica ruši sve TikTok izazove! Upoznajte je

by | 8 veljače, 2021
fitness baka

Da su za neke ljude godine zaista samo broj svjedoči Erika Rischko, 81-godišnja dama koja apsolutno pobjeđuje u plank izazovima!

Ako imalo pratite internet događanja ili ste proveli bar 10 minuta na TikToku, morali ste uočiti Eriku Rischko. Ova nevjerojatna žena ima 81. godinu ali je velika zaljubljenica u fitness. Ili, kako ona voli reći: fitness ovisnica.

U posljednjih godinu dana, a na mreži je aktivna od travnja 2020. godine, Erika je izvela doslovno svaki popularni fitness izazov. Nije ni čudo što je postigla da je za manje od godinu dana zaprati 117.000 ljudi i da prikupi preko dva milijuna lajkova. (Pročitajte: Ubojica za core: Sophia Bush pokazala je kako izvući maksimum iz bočnog planka)

“Cijeli život bila sam nesigurna. Onda sam počela postavljati videa na ovoj mreži i odgovor je bio baš pozitivan. To je tako uzbudljivo”, rekla je Erika u intervjuu za čuvenu emisiju Dobro jutro, Ameriko.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erika Rischko (@erikarischko)

Počela je vježbati u pedesetima

Iako je oduvijek luda za vježbanjem, Erika se odvažila postaviti prvi video tek na nagovor kćeri te uz malu pomoć pandemije koja ju je zatvorila u kuću. Prvo je počela sa suprugom sudjelovati u plesnim izazovima, a onda je, vrlo brzo, stigla i do plank izazova. A zna se da je plank ubitačna vježba čak i za duplo mlađe ljude. (Pročitajte: Zendaya ima urnebesnu strategiju pomoću koje se motivira na vježbanje kod kuće)

No to nije ni pola onoga što ova super-baka zna: ona koristi TRX trake, radi medvjeđi plank i medvjeđe hodanje, a izvodi i zamahe s utezima. Ako ste sada pomislili da je vjerojatno oduvijek bila sportski tip – varate se. Erika je počela vježbati tek u svojim pedesetim godinama, kad su djeca otišla svojim putem.

“Kako su oba djeteta prvi put bila van kuće, bila sam usamljena. Tada sam se prvi put učlanila u neku teretanu”, priča ova superbaka.

Danas, ova inspirativna žena vježba dva puta dnevno, pet dana u tjednu. Stalno isprobava drukčije vježbe i smišlja nove kombinacije za treninge. (Pročitajte: Mrzite vježbati? Donosimo 6 načina kako trening učiniti lakšim)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erika Rischko (@erikarischko)

Recept za dugovječnost
Za svoju super formu i dugovječnost ima jednostavan recept. “Ne radite ništa ekstremno – nema potrebe – i počnite polako. Samo se hranite zdravo, ali nemojte se koriti ako nekada zgriješite. Pronađite sportsku aktivnost u kojoj uživate jer ako ne uživate, nećete izdržati”, poručuje ona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Erika Rischko (@erikarischko)

Foto: Shape