Khloe Kardashian progovorila o gubitku kose nakon poroda i rješenju koje je našla za to

by | 23 listopada, 2020

Postporođajno razdoblje organizmu može donijeti velik broj promjena poput čestih promjena raspoloženja, gubitka kose te valunga. Novopečenim majkama to stvara dodatnu brigu i stres.

Kao i mnoge žene koje rode, Khloe Kardashian odlučila je eksperimentirati s dodacima kolagena kad je primijetila gubitak kose nakon porođaja. “Dojila sam, no ne dugo jer sam imala poteškoće. Nakon toga kosa mi se vidno prorijedila, opadala je, a zbog hormona sam dobila i trudničke akne”, rekla je Kardashian u intervjuu za Shape. To se događa zato što se tijekom trudnoće razina hormona povećava kako bi se organizam prilagodio pogodnim uvjetima za zdravu trudnoću. “Hormoni poput estrogena i progesterona znatno se povećavaju, a to utječe na smanjenje ili zaustavljanje normalnog gubitka kose”, izjavila je dermatologinja Annie Gonzalez.

(Pročitajte ovo: Koronavirus i trudnoća: Što trebate znati ako ste ostali trudni u proteklih mjesec dana?).

Zbog toga netko ima nevjerojatno gustu i zdravu kosu tijekom trudnoće. No nakon poroda hormoni se počnu normalizirati, a to rezultira onim što nazivamo gubitak kose u postpartumu. Isto tako, porast progesterona može prouzrokovati dodatno lučenje sebuma iz žlijezda te tako dovesti do akni. Kako bi se riješila ovih problema, Khloe je potencijalno rješenje pronašla u kolagenu.

“Rekla bih da sam u roku od 30 dana primijetila značajnu razliku”, rekla je Kardashian koja se odlučila kao partner pridružiti kompaniji Dose&Co., čije je proizvode i koristila. Njezino je oduševljenje očigledno, no što kaže znanost? Utječu li dodaci kolagena doista na gubitak kose nakon porođaja? I da i ne, govore stručnjaci. (Pročitajte ovo: Pričali smo s mladom doulom koja nam je opisala što radi i kome sve pomaže kroz trudnoću).

Potrebno je više istraživanja kako bi se dokazalo da kolagen doista može pomoći u suzbijanju opadanja kose u postpartumu. No, prema riječima dr. Gonzalez, vrijedi pokušati.

Foto: Guliver/Getty Images