Naočale vam se magle zbog nošenja maske? Postoje trikovi pomoću kojih ćete to spriječiti

by | 3 prosinca, 2020

Nosite li naočale, sigurno znate koliko je iritantno kada na licu imate i zaštitnu masku za lice. Mnogi koji imaju ovaj problem trude se riješiti ga na razne načine, a posebno je nezgodno onima čiji posao zahtijeva veliku preciznost. U nekim slučajevima, mutan i nejasan vid može dovesti do ozbiljnih propusta. Zaštitna maska i naočale nisu idealna kombinacija, ali ni nerješiv problem.

Jedan neurokirurg otkrio je jednostavan način da riješite problem zamagljenih naočala. Korijen nosa i masku treba zalijepiti zaštitnim flasterom. On djeluje poput ljepila, tako da maska ostaje priljubljena uz kožu, sprječavajući dah da odlazi prema gore i magli stakla. (Pročitajte: Video koji prikazuje bakterije nakupljene na maskama šokirao svijet, naučite to spriječiti)

Umjesto flastera, može se koristiti i bilo koja druga ljepljiva traka, ali su u tom slučaju česte iritacije kože, posebno onda kad se koristi tijekom dužeg perioda.

Korištenje flastera može pomoći i u sprječavanju različitih problema s očima. Naime, jedna od posljedica nošenja maski su upale kapaka, osip i sindrom suhog oka, o kojem smo vam već bili pisali. (Pročitajte: Mogu li zaštitne maske uzrokovati sindrom suhog oka? Evo što morate znati)

Zaštitna maska i zamagljene naočale

Osim flastera, postoji i drugi način da smanjite magljenje naočala – povucite masku što više i naočale stavite preko nje kako biste popunili prazninu.

U slučaju da vam je to nelagodno, neposredno prije izlaska iz kuće naočale operite sapunom i ostavite ih da se same osuše na zraku. Sapun će na staklima ostaviti tanak zaštitni sloj koji će smanjiti magljenje.

Ako ni to ne pomogne, prije stavljanja naočala, na nos prislonite komadić papirnate maramice. Ona će upiti vlagu koja nastaje dok dišete.

Foto: Jun / Getty Images via Guliver