Ovo su bile najpopularnije poze u seksu u 2020. godini

by | 28 prosinca, 2020
Najpopularnije seks poze

Godina je na kraju i vrijeme je za pregled svih trendova koji su je obilježili. Ako ste mislili da trendovi ne postoje u domeni poza u seksu, moramo vas razuvjeriti. Pred vama su najpopularnije seksualne poze u 2020. godini!

Ako ćemo iskreno, 2020. godina nije bila idealna za seksualne avanture. Mjere poput socijalne izolacije i zatvaranja barova i klubova baš nam i nisu pomogle da pronađemo partnera. Čak i oni koji su bili zatvoreni s partnerom kod kuće vrlo vjerojatno, pod utjecajem stresa, nisu bili posebno raspoloženi za seksi igrice.

Zato nije nimalo čudno što su omiljene seksualne poze u 2020. godini bile prije komforne nego ekshibicionističke. Pa… uglavnom.

Virtualni seks

S obzirom na mjere socijalne distance, nije ni čudo što je seks uz pomoć tehnologije izbio na prvo mjesto. (Pročitajte: Kako smanjiti rizik kod sekstinga) 

“Ovdje su se dogodile mnoge promjene. Sve je više tehnologija koje omogućavaju seks na daljinu. To je omogućilo ljudima da ostanu u seksualnom kontaktu čak i kad nisu zajedno. Izolacija nas je natjerala da razmišljamo o opcijama koje nisu tako tradicionalne”, objašnjava Debra Laino, klinička seksologinja. Zahvaljujući tehnologijama koje omogućavaju istovremenu masturbaciju i prijenos slike i zvuka, ljudi su mogli naučiti što to zaista uzbuđuje njihovog partnera. Učili su koristiti glas i govor umjesto dodira.

Plug

Ovo je poza koju su birale uglavnom žene jer omogućava stimulaciju klitorisa. Bar tako tvrdi seksualna terapeutkinja Rachel Needle. Muškarci je rado prihvaćaju jer, jednostavno, to je verzija doggy stila. A koji muškarac nije lud za doggy pozom? Poza podrazumijeva da žena legne na krevet licem okrenutim prema dolje. Kukovi i noge su joj odignuti od površine, a partner prilazi odostraga. (Pročitajte: Oralni seks i sve što ste o njemu željeli znati)

najpopularnije seks poze

Spojeni kukovi

Još jedna varijanta doggyja. Ova poza omogućava da se opustite, a ujedno jamči dublju penetraciju. Legnete licem prema krevetu, spojenih nogu. Partner legne na partnericu, a partneričine noge ostaju skupljene cijelo vrijeme. “Tijela su vam potpuno spojena, u svakoj točki. Možete osjetiti čak i kako partner udiše i izdiše. To je izuzetno intenzivno iskustvo”, tvrdi dr. Needle.

Debeli jastuk

Ako ste pomislile da je ovo neka nova poza, bit ćete razočarane. Ovo je samo jedna od formi dobre stare misionarske poze. U cijeloj strci oko posla od kuće i brige o kućanstvu, žene su odlučile leći na leđa dozvoliti svom muškarcu da obavi sav posao. Misionarska poza vratila se na velika vrata. Kada ste u misionarskoj pozi, postavljanje debelog jastuka ispod stražnjice može itekako intenzivirati užitak. (Pročitajte: Znate li koji su znakovi da pretjerujete sa seksom?)

Bilo koja poza, ali uz orgazmički gel

Orgazmički gelovi tu su da intenziviraju ženski užitak. Oni opuštaju vaginu i orgazmi su zato značajno jači. Poza ovdje postaje manje bitna: doggy, misionarska, kaubojka… Uživanje je zajamčeno.

Foto: nd3000, Lucky Business / Getty Images via Guliver

HEALTH

© 2020 HEALTH MEDIA VENTURES INC. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD HEALTH US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ ODOBRENJE HEALTH MEDIA VENTURES INC. REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DIJELOM, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE JE ZABRANJENA.