Treba li nam uistinu tonik za lice u beauty rutini?

by | 18 rujna, 2020

Na pitanje je li tonik za lice nužan u beauty rutini, stručnjaci za njegu kože jednoglasno će reći da jest.

Zašto biste trebali koristiti tonik za lice u njezi kože?
Nanošenje tonika za lice jedan je od koraka u beauty rutini koji je često nepravedno zapostavljen. Iako se dugo pisalo kako su tonici za lice samo dobar marketing, stručnjaci za njegu kože slažu se da je to korak koji ne smijete preskakati. Jedan od razloga zbog kojih su ga žene izbjegavale je i alkohol koji je do nedavno bio sastavni do svakog tonika za lice. Srećom, brendovi su svjesni kako taj sastojak ne odgovara svima i svoju ponudu proširili na tonike koji u svom sastavu ne sadrže alkohol. Također, jedna od čestih zabluda je kako tonik služi za uklanjanje make-upa, što nikako nije točno. Tonik za lice, naime, služi kako bi pomogao u rješavanju niza kožnih problema kao što su, suha i dehidrirana koža, masna ili nečista koža, proširene pore i raznih disbalansa koji su mogu pojaviti na različitim tipovima kože. Tonik pomaže pri uspostavljanju prirodne pH ravnoteže, ali također pospješuje prodiranje krema i seruma u kožu.

Kako koristiti tonik u beauty rutini?
Tonik za lice preporučuje se koristiti u jutarnjoj i večernjoj beauty rutini kao prvi korak nakon čišćenja lica. Možete ga koristiti na dva načina, prvi je da ga nanesete na blazinicu i s njom nježno očistite lice, drugi da ga vrhovima prstiju nježno utapkate na kožu.

Koji tonik za lice odabrati?
Koji tonik za lice dodati u vašu beauty rutinu ovisi o tipu i potrebama kože. Kod suhe i dehidriranje kože izbjegavajte one koji u sastavu imaju alkohol i odlučite se za neki koji kožu umiruje i hrani. Jedni tip kože koji tolerira tonike koji u svome sastavu imaju alkohol je jako masna ili problematična koža, ali i tada neka alkohol bude u vrlo malim količinama, u suprotnome će jako isušiti lice, a to nikako ne znači da će isušiti prištiće i akne onako kako to zamišljate, upravo suprotno, moguće je da jako iziritira kožu zbog čega ona može postati još osjetljivija. Dakle, baš kao i kod izbora drugih beauty proizvoda, vodite računa o tipu kože kad birate tonik za lice.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by Curology on Unsplash