Kako smršavjeti u licu?

by | 25 studenoga, 2020

Čak i oni koji nemaju problem s debljanjem često budu nezadovoljni izgledom lica

Podbradak i vilica koja se jedva nazire ispod kože sigurno nisu nešto što volimo vidjeti u ogledalu. Pomoću dobrog bronzera možemo vilicu učiniti vizualno izraženijom, a obrazi i brada budu lijepo oblikovani, ali to najčešće nije dovoljno da se lice stanji. Je li moguće mršavljenje samo u licu?

Da bi se estetski problem riješio bez odlaska kod estetskog kirurga, osmišljenje su različite napravice koje trebaju ojačati mišiće lica i vilice. Pretpostavka je da uz jaku vilicu lice izgleda mršavije. Je li to doista točno?

Oni koji su patentirali silikonsko pomagalo tvrde da se pomoću njega aktivira čak 57 mišića lica, a povećani protok krvi u tom području doprinosi njegovom oblikovanju. Međutim, stručnjaci kažu da efekt može biti potpuno suprotan od željenog. Stimuliranjem velikog mišića na bočnoj strani obraza koji služi za žvakanje može doći do hipertrofije, tj. povećanja njegove veličine, a to nema nikakve veze s mršavijim licem. (Pročitajte: Ovaj HIIT trening za sobni bicikl ubrzat će vam puls i pomoći isklesati mišiće)

Baš kao i kad su u pitanju drugi dijelovi tijela, da bi se oblikovalo lice, potrebno je mnogo više od vježbi za vilicu. Neophodno je sagorjeti masnoću u cijelom tijelu, a to se postiže napornim vježbanjem i pravilnom prehranom.

Mršavljenje u licu
Napetost mišića uzrokuje nakupljanje tekućine koja doprinosi dodatnom oticanju. Jednostavnom masažom možete ublažiti napetost i smanjiti podbuhlost. Opuštanjem se stvara bolji protok krvi, što koži i mišićima omogućava da dobiju hranljive materije koje grade mišićnu masu. To će rezultirati lijepo oblikovanim licem. Koristite svoje omiljeno ulje za masažu lica i fokusirajte se na područja koja vas zabrinjavaju. (Pročitajte: Riješite se masnih naslaga s donjeg dijela trbuha 10-minutnim treningom) 

Naravno, genetika igra veliku ulogu u tome kako će vaše lice izgledati, a jačanje vilice to neće nužno promijeniti. Nemojte se nervirati zbog izgleda lica, već se usredotočite na poboljšanje životnog stila, poput uravnotežene prehrane, redovnih treninga i smanjenja stresa. Sve ove stvari utječu na to kako vidite sebe i zbog njih ćete se osjećati dobro.

Foto: Unsplash

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.