Kako smanjiti rizik kod sekstinga?

by | 26 studenoga, 2020

Prvo pravilo ove zabavne i korisne komunikacije: ako niste ušli u sferu seksi zadirkivanja u stvarnom životu, onda još nije pravi trenutak da se upuštate u seksting.

Dijeljenje intimnih “golišavih” fotografija može biti rizičan potez, sjetite se samo kako su nedavno “procurile ” na društvene mreže fotografije svjetskih zvijezda, ali i mnoge koju su “obični smrtnici” dijelili jedni drugima putem Snapchata. No to ne znači da trebate odustati i zaboraviti na seksting!
Naime, neka istraživanja pokazuju da ovakav oblik komunikacije ima svojih prednosti. Slanje “nevaljalih” poruka partneru ne samo da pali iskrice između vas nego povećava samopouzdanje, jača vezu i pomaže vam da istražite načine da se seksualno izrazite.

Seksting može biti pomalo neugodan ako to nikada ranije niste radili. Ponekad ne znate što reći, niste sigurni što vaš partner voli, ili se ne osjećate ugodno. Naravno, ništa od ovoga nije bitno ako pošaljete pogrešne delikatne podatke ili dopustite da dođu u pogrešne ruke. Zato, budite oprezni i držite se savjeta za seksting kako biste uživali u dopisivanju bez brige.

Kako da seksting ne bude riskantan?

Usuglasite se s partnerom
Obavezno pitajte partnera želi li ovakvu vrstu komunikacije prije slanja bilo čega. Ne morate nužno pitati službeno, ali pokušajte razjasniti svoju namjeru i prije nego što nastavite, utvrdite da je suglasan s tim.

Prvo izađite na sastanak
Mnogi ljudi se danas prije upoznavanja oči u oči dopisuju tjednima, ali prije nego što se upustite u intimnu komunikaciju, utvrdite ima li kemije među vama. Ako to ne napravite, možda ćete shvatiti, kad se napokon i sretnete, kako ste podijelili mnogo osobnih podataka s nekim tko vas ni ne zanima.

Koristite seksting kao predigru
“Prave” poruke mogu vas dovesti u seksi raspoloženje i satima prije nego što se vidite s partnerom i tako vas pripreme za savršenu strastvenu noć. (Pročitajte: Ovo su prema riječima stručnjakinje znakovi koji ukazuju na probleme sa seksom)

Budite otvoreni
Ako ste pristali na seksting, budite otvoreni, nemojte skrivati svoje želje i nemojte se premišljati napisati nešto ili ne. Osjećat ćete se zadovoljnije svojim odnosom i imat ćete bolju seksualnu komunikaciju.

Oslonite se na prethodna iskustva
Ponekada se poruke mogu protumačiti drugačije, pa je jednostavnije “čitati” nekoga dok ga gledate u oči, zato, ako niste sigurni što točno napisati dok se dopisujete, sjetite se zajedničkih intimnih iskustava koji su vam se ucrtali u pamćenje. Pišite o tome.

Koristite ga da biste davali savjete
Seksting također može biti odličan način da nagovijestite partneru što želite u krevetu.

Budite oprezni s fotografijama
Nemojte slati golišave fotografije nekome koga ne poznajete dovoljno ili kome ne vjerujete, u suprotnom se držite samo dopisivanja ili snimaka, fotografija koje malo otkrivaju.

Ne čuvaj, ne arhiviraj
Naravno, tko se ne bi volio vratiti na “mjesto zločina” i još jednom pogledati ili pročitati “vruće dopisivanje”, ali da biste eliminirali šanse da ih vidi pogrešan par očiju, nemojte oklijevati pritisnuti delete.

Foto: Unsplash

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.