Kako se nositi s kritikama na račun izgleda? Serena Williams i Kelly Clarkson imaju savjete

by | 15 prosinca, 2020

Pjevačica i tenisačica otvoreno o hejterima, dvostrukim standardima i komentarima na račun izgleda

Tenisačica Serena Williams i pjevačica Kelly Clarkson neokrunjene su kraljice trenutaka u kojima treba začepiti usta hejterima. Kako je to kad vam javnost stalno komentira tijelo? Kako preživjeti stalne kritike vašeg izgleda? Koliko je važno zauzeti se za sebe? Pjevačica i tenisačica progovorile su o ovim temama u emisiji Kelly Clarkson.

“Uvijek sam se morala nositi s tim da javnost neprestano motri kako izgledam. Morala sam biti čvrsta, a volim i što si ti uvijek bila takva”, dočekala je Kelly Serenu.

Serena Williams je osvajačica 23 Grand Slama i još četiri Olimpijske medalje. Ipak, možda je i poznatija po stalnom suprotstavljanju rasizmu i seksizmu. Uvijek je otvoreno govorila o tome što znači biti crnkinja u svijetu “bijelog sporta”.

“Bilo je toliko stvari s kojima sam se morala nositi i preko kojih sam morala prijeći. Kad sam počinjala, nitko me nije volio. Ono što govorila uvijek je bivalo izvlačeno iz konteksta i loše primano. Ali, tako je u cijelom društvu, svuda su dvostruki standardi. Generacije će morati raditi na tome da se to promijeni”, rekla je Serena.

Serena: Nije važno kako izgledamo, važno je kakvi smo

Tenisačica je poznata i po tome što zagovara pozitivan stav prema ženskom tijelu. Uvijek je prozivala ljude koji su bili hiperkritični prema njezinom tijelu. Otvoreno je govorila i o promjenama koje su se dogodile njezinom tijelu, a potom i psihi, nakon rođenja kćerkice Olympije. Kelly je morala pohvaliti Serenu zbog ovakvih nastupa.

“Hej, volim što si i ti to uvijek radila. Pomislila sam: ona je opasna, ne igrajte se s Kelly”, pohvalila je tenisačica, podsjećajući nas na incident iz 2015. godine kad je novinarka Katie Hopkins pokušala na Twitteru posramiti Kelly zbog njezine krupnije figure. Međutim, pjevačica poznata po oblinama situaciju je riješila kraljevski. Kad su je tražili reakciju na ponovljene prozivke, samo je rekla: “Što, netko je tvitao nešto ružno? To je samo zato što me ta osoba ne poznaje. Ja sam fantastična! To me ne dira”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Kelly Clarkson Show (@kellyclarksonshow)

Serena Williams i Kelly Clarkson smatraju da šutnja na ovakve provokacije o tijelu nije opcija. “Nije stvar u tome kako to utječe na mene, više me zabrinjava domino-efekt. Neka će žena ili djevojčica vidjeti to i pomisliti: ‘Ako o njoj misle ovako, što li tek o meni svijet priča?’ Zato smatram da uvijek moram odgovoriti na ovakve provokacije. Trudim se to činiti s dozom humora”, objasnila je Kelly.

Kad vam netko kritizira tijelo, to svakako nije ugodno. Frustrira i teško je. Ipak, kaže Serena, ostanite vjerne sebi. “Uvijek budite vjerne sebi i budite ljubazne. Na kraju je stvarno važno samo to da se potrudimo biti najbolja verzija sebe”, poručuje Serena.

Foto: Julian Finney/Getty Images via Guliver, Instagram