Kako preživjeti retrogradni Merkur?

by | 2 veljače, 2021
retrogradni merkur

Zar opet retrogradni Merkur, pitate se? Ako je pitati astrologe, čini se da je, a s njime i kvarovi, nesporazumi i zastoji. Ali, ne brinite se, mi imamo rješenje. Evo kako preživjeti retrogradni Merkur i još se njime okoristiti.

Otprilike svaka četiri mjeseca, tri puta tijekom svake godine, Merkur krene unazad. Ovaj “naporan” planet uspori nam i uništi komunikaciju, izazove kvarove, probleme s papirologijom, zastoje u prometu. Poremeti nam odnose, a trgovcima i programerima zagorča život. Trenutačno, na početku je svog retrogradnog hoda i zadavat će nam muke sve do 20. veljače. To, manje-više, sada svi znaju. Ali da se retrogradni Merkur može preživjeti bez većih posljedica, pa čak nam biti i koristan – to je već teže povjerovati. Ipak, moguće je. (Pročitajte: Dobro došli u sezonu Vodenjaka: Što nas čeka do 18. veljače?)

Kako preživjeti retrogradni Merkur?

Pronađite stare prijatelje
Retrogradni Merkur nas uvijek vraća u prošlost. Kako je on planet komunikacije, u periodima kad “ide unazad” na putu nam se nađu osobe iz prošlosti. Ovoga puta, retrogradan je u Vodenjaku, koji je izuzetno društveni znak. Stoga, imenik u ruke i pronađite stare prijatelje s kojima ste proveli nezaboravne trenutke.

Posvetite se aktivnostima za koje niste imali vremena
Već dugo se želite prijaviti za određenu poziciju ili početi volontirati? E pa sada je vrijeme da se posvetite svim aktivnostima kojima ste željeli, a do sada nisu stigle na dnevni red. To može biti i onaj tečaj keramike ili joge za koji nikad niste imali vremena ili novaca. (Pročitajte: Godišnji horoskop za 2021. godinu: Vrijeme nade i promjena)

Založite se za zajednički cilj
Nije važno imate li malo ili puno. Vrijeme je da odlučite koji vam je društveni cilj važan i da vidite jeste li se za njega dovoljno založili. Nije važno je li u pitanju novčana donacija, vaše vrijeme ili aktivizam. Ono što je važno jest to da shvatite kako promjene počinju malim koracima. Stoga, pobrinite se da to igralište dobije ljuljačku, da stradali u Banovini dobiju ono što im je potrebno ili da pomognete psiću iz azila pronaći novi dom.

Sredite papirologiju
Ova tri tjedna retrogradnog Merkura savršena su za srediti papirologiju i organizirati se. Pogledajte što vam je ostalo od obveza, jesu li vam dokumenti možda istekli, jeste li sve podmirili. Slobodno možete napraviti i plan rada za period poslije retrogradnog Merkura. (Pročitajte: Saznajte što vam donosi 2021. i koja je afirmacija za vaš horoskopski znak)

Budite racionalni
Vodenjaci su prilično racionalni, pa se potrudite to biti i vi. Ako se budete trudili umiriti misli, racionalizirati situacije, velika je šansa da ovaj retrogradni Merkur nećete ni osjetiti. Dobro, ili ćete ga osjetiti puno manje no ostali.

Posvetite se svojim talentima
Ovakav položaj Merkura u Vodenjaku idealan je za ponovno otkrivanje svojih posebnosti i talenata te za to da im date na značaju. Ako odlično slikate, a niste odavno, evo prilike. Isto vrijedi za sve talente, osobine, hobije.

Foto: Min AnPexels