Još uvijek možete iskoristiti moć današnjeg prvog mladog Mjeseca u godini

by | 13 siječnja, 2021
mladi mjesec u jarcu

Svi su se nadali da će 2021. godina odmah raskinuti sve veze s njezinom prethodnicom. No, kao što vidimo, nije baš tako. Većinu nas prate isti osjećaji i isti događaji.

Astrološki to možemo objasniti time da nas Jarac, a njegova je sezona u tijeku, želi podsjetiti na to da nijedna promjena ne dolazi lako. Za nju se mora raditi. A što to, konkretno, baš vi trebate napraviti i to baš sada, ne bi li vam se život vratio u “normalu”? Upravo to je pitanje na koje bi odgovor trebalo naći prvog mladog Mjeseca u godini. (Pročitajte: Saznajte što vam donosi 2021. i koja je afirmacija za vaš horoskopski znak)

Što znači današnji mladi Mjesec u Jarcu, ujedno prvi mladi Mjesec 2021. godine, i kako iskoristiti ovaj moćni astrološki događaj?

Zašto je značajan mladi Mjesec?

Mladi Mjesec se javlja kad Mjesec nije potpuno osvijetljen od strane Sunca s naše točke gledanja. Tada Mjesec, gledano sa Zemlje, izgleda kao tanak srp, odnosno gotovo je potpuno skriven. Astrološki gledano, ovo je vrijeme kada trebamo razjasniti svoje namjere, dugoročne planove i ciljeve. To možemo napraviti na vrlo jednostavne načine, poput zapisivanja planova i ciljeva, ritualnog paljenje svijeće ili vizualiziranjem onoga što želimo za sebe. S obzirom na to da Mjesec ne sija, da je nebo mračno, ovaj se trenutak uzima kao novi početak. Mladi Mjesec je točka na kojoj počinje novi lunarni ciklus i on vas poziva da započnete neki novi podvig. Taj podvig svoju će kulminaciju doživjeti otprilike za pola godine, kada u znaku Jarca bude pun Mjesec. (Pročitajte: Godišnji horoskop za 2021. godinu: Vrijeme nade i promjena)

Na koja područja života utječe mladi Mjesec u Jarcu?

Mladi Mjesec koji se kreće kroz zemljanog Jarca ima za vladara Saturn, planet ograničenja koja se povezuje s desetom kućom, kućom karijere i imidža u javnosti. Zato ovaj mladi Mjesec usmjerava k disciplini i poslu koji znate da morate obaviti kako biste dostigli svoj osobni vrhunac.

Današnji Mjesec je i u konjunkciji s Plutonom, planetom podsvijesti, transformacije, podzemlja i moći. Znači da su na red stigle ili manipulativne osobe koje vas sprječavaju u ostvarivanju svojih težnji ili unutrašnje barijere koji sami sebi postavljate. Manji broj nas morat će se zapitati i o prirodi svoje emotivne veze u kojoj ravnoteža moći nije uspostavljena i u kojoj jedna strana daje bitno više.

Ovog posebnog dana i romantična Venera je odlučila zatvoriti trigon s Uranom. Ova neobična kombinacija nas tjera da potičemo promjene u vezama i da izražavamo svoju individualnost. (Pročitajte: Horoskopski znak koji će imati najviše sreće i energije za velike promjene u 2021.)

Oni koji suzbijaju svoje osjećaje mogli bi danas biti posebno frustrirani jer je Mars iz Bika suprotstavlja Saturnu u Vodenjaku. Vrijeme je da prihvatite to što osjećate i da se pozabavite sobom. Ovo guranje emocija “pod tepih” vodi vas u burne rasprave.

Na koga utječe mladi Mjesec u Jarcu?

Ako ste rođeni u znaku Jarca ili su vaše planete (Sunce, Mjesec, Merkur, Venera ili Mars) u Jarcu – pripremite se. Osjetit ćete ovaj mladi Mjesec jače nego većina.

A ako ste rođeni u kardinalnom znaku – Ovnu (kardinalna vatra), Raku (kardinalna voda), Vaga (kardinalni zrak) – mogli biste osjetiti svu težinu ovog mladog Mjeseca. On će vas gurnuti duboko u vaše emocije i natjerati vas na samorefleksiju.

Za sve vrijedi isto: Bit će potrebno suočiti se s težom stranom mraka (svojim demonima, opsesijama, problemima kontrole) kako biste u potpunosti prihvatili mogućnosti koje bi vam mogao pružiti ovaj mladi Mjesec. Dobra vijest je da će vas ovaj mlad mjesec istovremeno i potaknuti na nešto i pokazati vam kako to da napravite.

Foto: Unsplash

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.