Demi Lovato otkrila da je pretrpjela tri moždana i srčani udar nakon gotovo fatalnog predoziranja

by | 20 veljače, 2021
demi lovato

U svom novom dokumentarnom filmu “Dancing with the Devil”, poznata pjevačica otkriva detalje njezina predoziranja u 2018. godini.

Demi Lovato, uspješna pjevačica i osoba koja danas ima kontrolu nad svojim životom, prije samo dvije godine bila je na rubu smrti zbog predoziranja. Konzumacija droga i njezino iskustvo koje je gotovo fatalno završilo tema su novog dokumentarca pjevačice Demi Lovato – Dancing with the Devil. Film je njezin način da se izbori sa svime što joj se događalo prije, za vrijeme i poslije predoziranja.

“Imala sam tri moždana i srčani udar. Moji liječnici tvrde da su me pet do deset minuta dijelile od smrti”, otvoreno priča Demi. Naime, neurološki efekti zlouporabe droga mogu uključivati oštećenja mozga uzrokovana napadajima, moždanim udarima i direktnim toksičnim efektima na moždane stanice, prema Američkom nacionalnom institutu za zlouporabu droga (NIDA). Većina vrsta droge mogu imati negativne efekte na srčanožilni sustav, i to od neuobičajenog rada srca pa sve do srčanog udara, prema NIDA-i.

Pročitajte: Katy Perry otvoreno progovorila o porodu i mučnih prvih 6 tjedana postpartuma

Fanovi ove pjevačice u novom YouTube dokumentarcu mogu vidjeti kako joj je život izgledao prije tragičnom iskustva, a potom i kakve su posljedice zlouporabe droga. Film prikazuje Demi u bolničkom krevetu, priključenu na infuziju. Naime, Demi je imala samo 25 godina kad se predozirala. Hitna pomoć pronašla ju je bez svijesti, u njezinoj kući u Hollywoodu. Puna dva tjedna oporavljala se u bolnici, a nakon toga ju je čekala rehabilitacija.

Ovo predoziranje bio je posljednji u nizu problema s kojima se Demi Lovato borila. Bilo je tu i problema s mentalnim zdravlje, kao i poremećaja prehrane… “Posljedica svega toga je da imam oštećenje mozga i da se efekti osjete i dan-danas. Ne vozim automobil jer imam slijepe mrlje u vidnom polju. Dugo, jako dugo nisam mogla ni čitati”, priča Lovato.

Ipak, pjevačica je ponosna na svoje posljedice. One su tu da je podsjete što je pravi put ako se ikad ponovno zatekne na mračnome mjestu svoje psihe. “To je bilo bolno putovanje. Svašta sam morala savladati i pobijediti, ali sam zato danas zahvalna na svakom trenutku i aspektu svog života”, otkriva Lovato.

Pročitajte: Glumica Tanya Roberts umrla je od urinarne infekcije. Kako je to moguće?

Foto: Emma McIntyre/Getty Images via Guliver