CAT tehnika: Ova poza sigurno dovodi do ženskog orgazma

by | 20 veljače, 2021
CAT tehnika

Više orgazama i još više zajedničkih orgazama? Zvuči bajno! Recept je jednostavan – upoznajte CAT tehniku.

Klasične seksualne poze često su nedovoljno stimulativne ženama. Već i vrapci na grani znaju da su ženska tijela nešto kompliciranije građena od muških i da nam je potrebna dodatna stimulacija da bismo stigle do orgazma. Standardne poze, poput misionarske, često ne dovode do orgazma osoba s klitorisom. Mnoge studije pokazuju da nemogućnost postizanja ženskog orgazma tijekom klasične penetracije penisa u vaginu nije rezultat seksualne disfunkcije nego “neučinkovite tehnike snošaja”. Drugim riječima, orgazmi se mogu dogoditi i seks može biti bolji – ako to radite na pravi način (a za “krive načine” zasigurno možemo okriviti manjak odgovarajuće seksualne edukacije, fokus društva na muški užitak te općenito na moment srama kad je riječ o seksu).

S time na umu, CAT tehnika može biti izvrstan način za istraživanje jesu li orgazmi tijekom klasičnog snošaja (penetracija penisa u vaginu) uopće za vas.

Što je CAT tehnika?

Naziv CAT tehnika dolazi od engleskom termina coital alignment technique. Nastala je kao varijanta misionarske poze, a njezin osnovni cilj da je maksimalizira stimulaciju klitorisa. Naime, studija iz 2017. godine u Archive of Sexual Behavior pokazala je da je stimulacija klitorisa nužna za postizanje orgazma kod većine osoba s klitorisom te da je oralni seks najučinkovitiji način za postizanje istog. Najpotrebnije za postizanje orgazma je konzistentno zadovoljsto, blaža stimulacija klitorisa (za neke) i tehnike koje se fokusiraju na stimulaciju klitorisa. Imajući na umu da klasična penetracija penisa u vaginu stimulaciju klitorisa ne postavlja kao prioritet, ova se tehnika smatra neučinkovitom za postizanje ženskog zadovoljstva.

CAT tehnika stoga je doslovno dizajnirana s namjerom da uobičajene i udobne seksualne poze izazovu podjednako zadovoljstva kod oba partnera. Sama CAT tehnika nastala je 1992. godine, a njezin tvorac je Edward Eichell.

(Pročitajte: Ovo su bile najpopularnije poze u seksu u 2020. godini)

Kakva je CAT poza?

U suštini, CAT poza ili tehnika je koncentrirana na stimulaciju vulve, a odvija se tako da se partner koji se nalazi gore, namjesti u takav položaj da njegova stidna kost ili korijen penisa naliježu direktno na klitoris partnera koji leži dolje. Počinjete pak u uobičajenoj misionarskoj pozi. Razlika je u tome što se partneri čvrsto priljube i što se muškarac kreće doslovno kližući se gore i dolje po partnerici i time joj stimulira klitoris. Dakle, umjesto da se inzistira na prodoru i dubini penetracije, inzistirajte na masaži klitorisa partnerice. (Pročitajte: Oralni seks i sve što ste o njemu željeli znati)

Možda će vam trebati neko vrijeme da se uigrate i shvatite kako da pravilno primijenite CAT tehniku, no nemojte odustati! Istraživanja pokazuju da su parovi nakon uvođenja CAT tehnike imali daleko više zajedničkih orgazama.

(Pročitajte: 5 aplikacija pomoću kojih ćete začiniti seksualni život i dobro se zabaviti)

Foto: fizkes/Getty Images via Guliver